Što kornjače jedu kod kuće

Što kornjače jedu kod kućePosljednjih godina, kopnene i vodene greškepostao je jedan od najpopularnijih kućnih ljubimaca. To je lako objasnio: kornjača zauzima malo prostora, to ne treba redovite šetnje i stalnu pažnju na dio vlasnika, brigu o je jednostavna i ne dogodi na bug alergija.

Što kornjače jedu kod kuće

Uvjeti za kornjaču

Sve o kornjačama: kako ih zadržatiSadrži kornjaču u kući, nemoj to zaboravitiovo je živo biće koje treba pažljivu brigu i pažnju na zdravlje. Prvo, odlučite koju kornjaču želite, zemlju ili vodu? U skladu s izborom trebat će vam akvarij ili terarij u kojem će životinja živjeti. Izgleda da se kornjača može slobodno kretati oko stana pogrešna je. Bez vlastitog mjesta, gmaz riskira hvatanje hladnoće u nacrtu, uzimajući vas ili kuću pod nogama i ozlijediti ili doći do mjesta na kojem neće biti lako izaći.

Voda kornjača

kako zadržati kornjaču u stanuNajpopularnija vrsta je vodacrveno-bellied bug. Za održavanje ove životinje trebat će vam prostrani akvarij u kojem će se dodijeliti mali komad zemlje, tako da će kornjača ostati nakon plivanja. Vinske kornjače su grabežljivci, pa će oni rado jesti živu hranu kao što su krvotok, insekti ili plodovi mora, svježa riba, prethodno očišćena od kostiju i slomljena.
Nemojte davati kornjače kuhano meso ili ribu - to može uzrokovati frustracije i slabost. Razgradnja tih životinja nije namijenjena za probavu termički obrađenih namirnica.
Unatoč grabežljivoj prirodi, kornjače to ne čineodbiti povrće - salatu, mrkve i alge. Također u bilo kojem trgovini kućnim ljubimcima možete kupiti posebnu granuliranu hranu za vodene kornjače.

Zemljina kornjača

kako transportirati morsku kornjaču u vlakZemlja ili središnja azijska kornjača -stanovnik toplih zemalja, pa se stoga treba držati u terariju s svjetiljkom postavljenom iznad nje kako bi osigurala dovoljno topline i svjetlosti. Tornezi su vegetarijanci. Njihova prehrana treba sadržavati svježe povrće, voće, bobice i zelje. Kornjače trebaju hranu koja sadrži grubo dijetalna vlakna, tako da osnova za uzgoj zemljišta kornjača treba biti kelj, mrkva, repa i jabuke. Ako vam kornjaču zeleni, onda bi trebalo biti sitno sjeckani i uvijek svježe. Nemojte davati kornjače previše začinjenog zelenila, poput korijandera ili bosiljka, ograničiti se na neutralnije bilje i salatu. U rano proljeće zemlja kornjača može se pamtiti s mladim lišćem lišća.
Ne zaboravite da hrana u kornjaškom koritu ne bi trebala biti dulje od tri sata. Ako životinja nije pojela sve što vam je ponudila, ne ostavljajte ga sve do sljedećeg hranjenja.
Za hranjenje zemlje kornjača uspecijaliziranu trgovinu također možete kupiti hranu koja sadrži potrebnu količinu vlakana i hranjivih tvari, ali ne prebacujte kornjaču samo na suhe granule, potrebna je svježa hrana.

Ograničenja hrane

kako hraniti vodu za odrasle kornjačeU trbuhu kornjače, i vode i zemlje,ne sadrže enzime koji pomažu probaviti mliječne proizvode, pekarske proizvode, kuhane žitarice ili jaja. Možda mislite da razmažete svog ljubimca, ali takva hrana može poremetiti funkcioniranje bubrega i gastrointestinalnog trakta kornjače.