Savjet 1: Kako naglati odbojnik

Savjet 1: Kako naglati odbojnik

Greške nastaju nakon manjih nesreća, od iznenadnihskakanje na mačkino vozilo, oštećenje površine može i slučajno udari grančicu stabla. Da biste dobili osloboditi od manjih oštećenja, nije potrebno potpuno zamijeniti branik, jer je dovoljno pravilno nanesiti boju na problematično mjesto, a stroj će ponovo dobiti originalni izgled.

Kako namočiti branik

Trebat će vam

 • - deterdžent;
 • - mali nož;
 • - brušenje;
 • - otapalo;
 • - primer;
 • - posebni pištolj ili šprica za nanošenje boje;
 • - vlažno tkivo;
 • - boja;
 • - lak.

instrukcija

1

Pripremite dio koji vam treba branika. Uklonite prašinu i prljavštinu od ogrebotina i pazite da ga isperete s bilo kojim deterdžentom ili uobičajenim sredstvom za pranje.

2

Nježno očistite oštećivanje od boje ljuštenja nožem. Nakon toga pecite ogrebotinu s posebnom kožom. Nakon površine branikali postaje mat, obrišite ga posebnim otapalom za odmašćivanje kako biste uklonili ostatak katrana.

3

Pokrijte ogrebotinski dio branikali s dva sloja temeljnog premaza. Kako bi se olakšao postupak, najbolje je koristiti poseban pištolj. Isprva nanijeti ravnomjerno jedan premaz, pustiti da se osuši, a zatim ponoviti postupak.

4

Pričekajte da se tlo temeljito osuši, obično je potrebno oko dva dana. Obradite temeljni premaz s posebnim brusnim papirom kako bi se uklonili nedostaci i nepravilnosti na branike. Samo nemojte pretjerati, inače ćete ga sve obrisati na zemlju. Nakon poliranja temeljnog premaza, temeljito ga puhnite i odmažite.

5

Prije nanošenja boje obrišite površinu lagano vlažnom krpom. dotjerati branik može se obaviti jednostavnim malim četkom iliposeban alat u obliku šprice. Proširite boju u tankom ravnom sloju i pričekajte oko dvadeset minuta da se osuši. Nakon toga lagano obrišite boju i pričekajte dok se ne osuši. Ako vam rezultat ne odgovara, možete primijeniti jedan ili dva dodatna sloja.

6

Osigurajte dobiveni rezultat bezbojnom lakom. Najbolje je da ga primijenite iu nekoliko slojeva.

Savjet 2: Kako izravnati odbojnik

Standardna situacija je sretna kad vozači nehotice dodiru branik smetovi. U tom slučaju jamči se udubljenje na braniku. U automatskom popravku, obnova odbojnika koštat će vam najmanje 4000 rubalja. Ali sami možete izravnati branik.

Kako izravnati branik

Trebat će vam

 • - Građevinska sušilica
 • - Električni čajnik
 • - garažu ili kutiju s temperaturom od 20-30 ° C
 • - mali magnet
 • - termometar

instrukcija

1

Prvo, prikupite neke informacijematerijal iz kojeg je napravljen vaš branik. Ako postoje "kontraindikacije" za grijanje - kontaktirajte stručnjake. No, obično su ovi odbojnici postavljeni na vozila izvan klase (Lamborghini, Chrysler, Ferarri, itd.).

2

Izvadite odbojnik iz auta. Zatim nastavite zagrijavati odbojnik. Uzmi sušilo za kosu za zgrade i lagano zagrijava željezo.

3

Nakon toga, zagrijte vodu u električnom aparatu doktemperatura 35-40 0 C i blago počnite voditi branik. Vrijedno je uliti područje u radijusu od 15-20 cm od udubljenja. Zatim stavite vodu na temperaturu od 45-500 ° C i ponovite postupak.

4

Započnite savijati branik u svoje prethodno stanje, neostavljajući suhu vodu. Da biste to učinili, unesite magnet na oštećenu površinu (čak i ako je branik plastični, ispravit će se jer boja sadrži veliki broj metala). Premjestite magnet s jedne na drugu stranu.

5

Lagano pritisnite ručicu prema unutraruku i istisnite ga. Ali nemojte koristiti prekomjernu silu, tako da ne oštetite premaz odbojnika. Nemojte pustiti ruku, čim se branik poravna, vrijedi nekoliko minuta ili dvije da ga podrži.

6

Zagrijte vodu na 30-35 ° C i ponovo podignite branik. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta, smanjite temperaturu vode svakim navodnjavanjem za pet stupnjeva, dok ne dosegnete granicu na 15 ° C. Nakon posljednjeg navodnjavanja stavite branik na suho i suho mjesto i ostavite da se osuši. Potrebno je da će leći barem dva dana. Nakon toga stavite branik na njegovo mjesto.

Savjet 3: Kako ukloniti odbojnik Lancer 9

povlačenje branik potrebno je u tim slučajevima, ako je neophodno provesti njegovo slikanje ili popravak, a također i do onih pojedinosti o automobilu koji zatvara. Razmislite o tome kako izvršiti povlačenje branik na Mitsubishi Lanceru.

Kako ukloniti odbojnik na Lanceru 9

instrukcija

1

Ukloniti prednji dio branik Trebat će vam odvijač, kliješta i setključevi, uključujući krajnje ključeve za "10" i "12". Upotrijebite odvijač za pričvršćivanje držača poklopca hladnjaka. Nakon toga pažljivo uklonite i učinite isto s drugom bravom. Također uklonite držač stezaljke hladnjaka i plastični roštilj. U slučaju loma od plastičnih držača i držača, svakako ih zamijenite novima.

2

Otpustite vijke koji pričvršćuju odbojnik na pojačalo,zatim pronađite ispod donjeg dijela obloge i pažljivo uklonite ih. Uklonite klipove koji su dizajnirani za pričvršćivanje bokobrana na trim. Sjeti se da su na obje strane. Skinite vijke koji pričvršćuju pokrivače na krilima i odspojite konektor žica koji odgovaraju žarulju za maglu.

3

Uklonite prekrivanje branik iz automobila. Zatim odvrnite dva vijka koji pričvršćuju pojačalo branik na tijelo automobila i ukloniti ga. Prednja montaža branik i stavite je obrnutim redoslijedom.

4

Za uklanjanje straga branik isti alati i dodatniKućište ključa "14". Odvojite priključak žica od svjetla za maglu i uklonite stražnja svjetla. Odvijte vijke, preko kojih su blatobrani povezani s lukom kotača. Nakon toga skinite blatnjake i prednje vijke branik.

5

Odvijte vijke u rupama ispodStražnja svjetla. Izvadite zatik od držača i uklonite ga. Odspojite deblo crijepa izvlačeći držače i lagano ga tjerajući s odvijačem. Pronađite plastične držače koji su pričvršćeni odozdo. Skinite matice s kojima je pojačalo branik pričvršćenog na tijelo. Otpustite prtljažnik i izvadite pričvrsne vijke branik, zatim ga izvucite i uklonite.

Savjet 4: Kako ljepiti odbojnik na VAZ

Vožnja nevoljama, u pravilu, obuhvaća gotovo svaki motorist, uključujući vlasnika VAZ, Slučajevi oštećenja su česti branik, koji se, srećom, može samostalno popraviti lijepljenjem. Stoga ne morate odmah žuriti u trgovinu ako ga oštete i kupite novi.

Kako lijepiti branik na VAZ

Trebat će vam

 • - poliesterska smola;
 • epoksi ljepilo.

instrukcija

1

Prije nego počnete ljepiti odbojnik na VAZ,Odredite koji je materijal napravljen, budući da ovisi o tehnologiji njegova popravka. Da biste to učinili, pogledajte oznake na unutarnjoj površini branik.

2

Dalje odvojena od odbojnika automobila, dobroočistiti od prljavštine i pažljivo ga pregledati zbog pukotina ili kvarova. Mali pukotina, a ne zapečaćen u vremenu, može uzrokovati puno problema kasnije, pa uzmite u obzir svaki lom. Ako je Vaš branik polipropilen, onda lemiti male pukotine s lemljenjem, a ako je materijal branik - poliuretan, tada će lemljenje biti neprihvatljivo.

3

Paralel poliuretanskog ljepila, upotrebomepoksi ljepilo. Ovo polimerno ljepilo eliminirat će različite štete, a istovremeno štede novac. Prije lijepljenja umjesto oštećenja, ispravite sve nepravilnosti zagrijavanjem odbojnika iznutra. Zatim, dobro pričvrstite sa susjednim stranama branik, nakon što su se probijali.

4

Obrišite odmašćene dijelove s posebnim otapalom. Nakon toga, epoksi ljepilo u određenom omjeru, promiješati poliesterskom smolom i početi ga širiti iznutra branik, Nakon što je ljepilo preuzeto od filma, preokrenite gaodbojnik i uključiti se u vanjsko lijepljenje. Suha se suha posuđa može očistiti, ali u tom slučaju očišćena površina morat će se bojati, jer oštećeni film lako prolazi vlagu i to će imati vrlo negativan učinak na strukturu ljepila.

5

Nakon što je branik popravljen, napravite ga kompletnom kozmetičkom popravkom tako da su zalijepljene pukotine što je više moguće vidljive.

Savjet 5: Kako zaštititi odbojnik

Parometar je jedan od izbočenih dijelovaauto, tako da je najčešće podvrgnut mehaničkim učincima bilo kojeg vanjskog čimbenika. Potrebno je zaštititi branik vašeg automobila tako da ne trošite svaki put kad kupujete novi.

Kako zaštititi odbojnik

Trebat će vam

 • - skup senzora za parkiranje;
 • - alati;
 • - otopina sapuna;
 • - izgradnja sušila za kosu;
 • - plastična lopatica;
 • - gumene trake za odbojnik.

instrukcija

1

Instalirajte skup senzora za parkiranje - uređaje,koji pokazuju na malom zaslonu položaj vašeg automobila u odnosu na druge objekte. Cijena takvog skupa varira između 2-6 tisuća rubalja. Različiti modeli se međusobno razlikuju skupom funkcija i brojem senzora. Trenutno možete instalirati takav sustav apsolutno u bilo kojem automobilu. Također, mnogi parktronics imaju mogućnost povezivanja s redovitim računalom na brodu. Nakon instalacije, sustav će vas upozoriti signalom da udaljenost između odbojnika i zapreke dosegne navedeni raspon.

2

Postavite "kenguruatnik" ako imate SUVili križanja. Ova metalna konstrukcija pričvršćena je na dno automobila od dna. To vam omogućuje zaštitu ne samo branika nego i kućišta radilice motora. Na tržištu automobila možete pronaći širok raspon različitih "kenguruatnikova" i pokupiti model koji će najbolje nositi se s zaštitnom funkcijom na vašem automobilu. Instalacija se može obaviti samostalno, jer je vrlo jednostavna. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, kontaktirajte stručnjaka.

3

Pritegnite branik u prozirnom zaštitnom filmu. Takav film će zaštititi odbojnik od malih strugotina i ogrebotina, koji se često pojavljuju tijekom rada. Također, film može spasiti odbojnik iz pukotine s blagim udarcem. Razmaženi film može se povremeno mijenjati i time zadržati izgled stroj u izvornom obliku. Takav film se vrlo jednostavno primjenjuje. Temeljito prati stroj. Nanesite sloj sapunice. Skinite zaštitni sloj s filma i stavite je na odbojnik ljepljivom stranom. S posebnom plastičnom lopaticom, počnite glatko zaglađivati ​​cijeli površinski reljef zagrijavajući film s konstrukcijskim sušilom za kosu. Potrebno je kretati od središta do rubova kako bi se izbacila sva soda ispod filma. Nakon toga, ostavite odbojnik da se osuši. Posebno veliki mjehurići mogu se lagano probijati tankom iglom.

4

Ljepilo na oblogu gumenog odbojnika. Oni će biti amortizirani plitkim sudarima. Ljepiva guma je vrlo jednostavna. Odmašite odbojnik. Uklonite zaštitni sloj od gumenih vrpci. Pažljivo ih ljepiti i pažljivo glačati. Ova inovacija će zaštititi vaš odbojnik, ali će pokvariti izgled automobila u cjelini.

Savjet 6: Kako napraviti bumper za narudžbu

Prilagođeni odbojnik daje automobilindividualnost i otvara vlasniku široke mogućnosti za samoizražavanje. Odbojnici modernih automobila izrađeni su od stakloplastike prema tehnologiji ručnog oblikovanja ili vakuumske infuzije.

Moderni materijali omogućuju vam stvaranje složenih odbojnika
Parometar modernog automobila ne samoIzvrsuje zaštitnu funkciju, preuzimajući dio udarne sile tijekom prometne nesreće, ali i jedan od najznačajnijih elemenata eksterijera. Želja za jedinstvenim izgledom vašeg automobila potiče vlasnike automobila na traženje novih oblika i dizajnerskih rješenja. Postupci za proizvodnju automobilskih odbojnika ne uključuju korištenje high-tech opreme, tako da to djelo može biti učinjeno ne samo veliki tuning studiju, ali i individualni umjetnici ili male timovi stručnjaka. S potrebnim vještinama i određenu količinu slobodnog vremena, odbojnik se može proizvesti samostalno u garaži masterskoy.Bampery izrađene od fiberglasa - kompozitni materijal omogućava generirati jake izgradnju složenih geometrijskih oblika. Tehnologija proizvodnje uključuje nekoliko faza - razvoj projektnog projekta, izrada matrice, polaganje materijala i slikarstvo.

dizajn

I može se ponoviti pojava odbojnikaPostojeći prototip, te predstavljanje izvorne odluke o dizajnu. Postoje razni načini za proučavanje dizajna eksterijera automobila, od olovnih skica do 3D računalnog modeliranja. U nekim slučajevima, od proizvođača se traži potpuno ponoviti originalni dizajn odbojnika.

Proizvodnja matrica

Matrica predstavlja uređaj, vanjskičija površina potpuno ponavlja unutarnju površinu odbojnika. Jedinstvenom proizvodnjom matrice napravljena je od posebnih vrsta plasticina. Ova matrica je vrlo pogodna za proizvodnju jednog proizvoda, a nakon završetka rada može se ponovno upotrijebiti materijal. U izradi serije odbojnika potrebna je ponovljiva matrica koja se može izrađivati ​​od bilo kakvog trajnog i otpornog materijala. Popularni među majstorima automatskog ugađanja su matrice od staklenog sloja i poliesterske smole.

Izgled materijala

Na površini matrice naizmjence položenoslojevi staklenih vlakana, koji su impregnirani s vezivnom smolom. Također u dizajnu su položeni snage i pričvršćivači potrebni za osiguranje odbojnika na automobilu. Uz ručno izračunavanje, primjenjuje se postupak vakuum infuzije, pri čemu se dodir slojeva staklenih vlakana osigurava pomoću posebnog uređaja za stvaranje lokalnog vakuuma. Rezultirajuća struktura stoji do stvrdnjavanja, nakon čega ulazi u sliku.

Savjet 7: Kako popraviti stražnji odbojnik

branik je važan dio automobila, jerNamijenjen je za zaštitu svjetala i karoserije tijekom svjetlosnih napada, na primjer, u slučaju neuspjelog parkiranja ili dolaska u garažu. Međutim, ponekad kao rezultat puhanja na plastičnom braniku, može se pojaviti veliki pukotina. Ako se to dogodi, ne brinite se i odmah izbacite oštećeni dio. I dalje ga možete pokušati spasiti.

Kako popraviti stražnji odbojnik

Trebat će vam

 • - ravni i križni odvijač;
 • - sitnozrnata mreža od nehrđajućeg čelika;
 • - Slikarsku traku;
 • - lemljenje 75 W (može biti više)

instrukcija

1

Prva stvar koju trebate učiniti je skinutiodbojnik iz auta. Ovaj je posao težak i dug. Pomoću ravnog odvijača izvucite 3 klipova koji su smješteni ispod odbojnika i 2 klipova na svakoj strani, koji se pričvršćuju na brave. Također odvrnite vijke za učvršćenje koji drže branik na tijelu. Zatim pomoću Phillipsovog odvijača odvrnite 2 vijka koji drže stražnja svjetla na karoseriji. Pažljivo uklonite stražnje svjetlo i odvojite priključnicu kabelskog svežnja.

2

U rupama na kojima su svjetla bila, odvrnitejedan vijak s kojim je odbojnik pričvršćen na tijelo, izvadite igle od klipa, a zatim ga uklonite. Koristite ravni odvijač za prigušivanje i uklanjanje 4 klipova koji pričvršćuju obloge trupa i uklanjaju ga. Skinite matice koje drže prednji branik. Odvijte vijke pričvršćivanja branika na tijelo i, nakon što pozovete nekoga u pomoć, uklonite odbojnik.

3

Sada vodite računa o oštećenju, odvrnitepojačalo i očistite unutarnju površinu odbojnika od prljavštine. Uzmite vrpcu za boju i izvucite pukotinu izvana, držeći odbojnik na ovom mjestu što je moguće više. Izrežite pripremljenu mrežu u male komadiće od 10x60 mm. Nakon toga, pričvrstite prvi komad i zagrijte ju lemljenjem, zatim sljedećim, itd. Pričekajte da se sve komade ohlade i učvrste. Po potrebi lagano olakšajte branik.

4

Kada je sve popravak odbojnika završen, možete ga početi pričvrstiti za automobil obrnutim redoslijedom za uklanjanje.

Savjet 8: Kako popraviti ispucani odbojnik

Nijedan vozač, nažalost, nije imunantan zbog manjih problema na putu, zbog čega branik automobil može izgledati pukotine. Iz toga se pogoršava ne samo pojava automobila, već i raspoloženje vlasnika automobila. Da biste riješili taj problem, nije potrebno kontaktirati servisni centar, sami možete popraviti ispucani odbojnik.

Kako popraviti ispucani odbojnik

Trebat će vam

 • - deterdžent;
 • - sušilo za kosu za automobil ili zgradu;
 • - ljuskica;
 • - komad plastike;
 • - metalni potpornji;
 • - lemljenje;
 • - poliesterski kit;
 • - primer za plastiku;
 • - boja;
 • - mrežasto zrno;
 • - Slikarsku traku;
 • - tekuća plastika;
 • - bušilica;
 • - maskiranje staklenih vlakana;
 • - Ljepljiva masa;
 • - Debljina

instrukcija

1

Prije popravka uklonite oštećenuodbojnik iz auta. Temeljito isperite prljavštinom pomoću vodenog mlaza s deterdžentom i ostavite da se osuši. Pripremite automobil ili gradite sušilo za kosu i napravite posebnu mlaznicu s malom rupom od 5 mm. Pomoću velikog brusnog papira ili noža, napravite rupu u braniku kako biste bolje zavarili.

2

Uzmi komad plastike i zagrijava gasušilo za kosu, počnite brtviti pukotine najprije s jednom, a zatim s drugom. Za veću pouzdanost možete oštetiti područje metalnim isječcima. Prethodno zagrijte brašno s lemjelom i nježno ga spojite u odbojnik, savijajući krajeve iznutra.

3

Ostrujite odbojnik izvana i napunite poliesterKist i natopljen posebnim premazom za plastiku. Na kraju popravka, pomoću pištolja za prskanje ili pištolja za prskanje nanesite boju na odbojnik (ne više od 3 sloja).

4

Sa popravljenim odbojnikom možete popravitimreža sitnih zrna. Izrežite ga u male komadiće veličine oko 10x50 mm. Uzmite vrpcu za boju i pričvrstite ga na oštećenu površinu izvana, pritiskajući pukotinu što je moguće čvrsto. Zagrijte prvi mrežaste komad i pažljivo ga zalemiti na braniku, onda drugi i tako dalje sve pukotine. Pričekajte dok se sve ne ohladi, a ako je potrebno, zatvori zapečaćeno područje.

5

Drugi način je da koristite tekuću plastiku. Nabavite tekuću plastiku koja će najbolje odgovarati vrsti plastičnog odbojnika. Ostrujite pukotinu s brusnim papirom i napravite mali utor u obliku slova V pomoću diska i bušilice. Uzmite maskirnu vrpcu od fiberglasa i brtvi pukotinu s prednje strane.

6

Zatim u mješavini plitke posudezgušnjivača i ljepljive mase i nanesite ovu smjesu na traku. Kada je sve suho, pažljivo uklonite traku, očistite oštećeno područje i nanesite tekućinu na nju. Kada se smrzne, mljeti površinu i nastavite slikati.

Savjet 9: Kako ukloniti prednji odbojnik

U slučajevima u kojima je vlasnik potrebno rastavljati prednji far na 2110, onda bi dobili puni pristup ovoj opremi mora biti uklonjen iz stroja prednji branik.

Kako ukloniti prednji odbojnik

Trebat će vam

 • Držač ključa 8 mm,
 • Kućište ključa za 10 mm,
 • zakrivljeni odvijač.

instrukcija

1

Zapravo, u ovom postupku ništa nije komplicirano, unatoč impresivnim dimenzijama rastavljenog dijela.

2

Ako je branik instaliranosvjetljenje ili drugu električnu opremu, mrežni uređaj uređaja mora biti isključen isključivanjem negativnog kabela "mase" iz baterijskog napajanja.

3

Zatim se hladnjak hladnjaka ukloni.

Kako ukloniti prednji odbojnik

4

Skinite rešetku i odvrnite jedan vijak koji pričvršćuje odbojnik, koji se nalazi na bočnim stranama automobila na dnu.

5

Nakon što odvrne dva prednja učvrsna vijka, odbojnik se demontira metodom jednostavnog pomicanja naprijed u toku automobila.

Povezani videozapisi
Obratite pažnju
Prilikom postavljanja prednjeg odbojnika obratite pozornost na svoje vodilice, koje moraju biti poravnane s utorima u tijelu stroja.
Korisni savjeti
Instalacija je obrnuto.
izvori:
 • kako ukloniti odbojnik na vazi 2110

Savjet 10: Kako ljepiti odbojnik

Kakva nevolja ne leži u čekanju?vozača tijekom vožnje na cestama. Kao što statistike pokazuju, većina se hitnih situacija javlja tijekom prometnih gužvi na gradskim ulicama. Najčešća nesreća u takvim uvjetima je sudar automobila, što često dovodi do oštećenja branik na strojevima.

Kako ljepiti odbojnik

Trebat će vam

 • epoksi ljepilo

instrukcija

1

U vezi s činjenicom da je u proizvodnji moderne branik Polimerni materijali su naširoko korišteni, au slučaju nesreća postavlja se pitanje mogućnosti obnavljanja plastičnih dijelova tijela.

2

Popraviti branik, od plastikeepoksi ljepilo. Stoga, u pripremi za nadolazeće popravke odbojnika, trebate kupiti epoksi-based kit za popravak u prodavaču automobila. Komplet za popravak uključuje komplet stakloplastike.

3

Epoksi ljepilo je dvokomponentno ljepilo. Sadrži tvrdoću, koja se mora temeljito miješati prije uporabe u određenom omjeru (vidi upute na pakiranju). Prilagođena ljepila impregnirana stakloplastikom, koja je zalijepljena iznutra na oštećena područja odbojnika.

4

U slučajevima kada je potrebno ojačati dijelove koji se lijepe, metalna mreža je zalijepljena na unutarnju površinu odbojnika, koja je prekrivena staklenom tkaninom impregniranom epoksidnom ljepilom.

5

Sušenje, ili bolje, polimerizacija epoksidaljepilo se javlja unutar jednog dana. Nakon određenog razdoblja obavlja se završna obrada površina lijepljenih: brušenje, slikanje, poliranje.

Obratite pažnju
Epoksi ljepilo je otrovni kemijski spoj, pa se popravak treba izvoditi u dobro prozračenom prostoru.

Savjet 11: Kako polirati odbojnik

Kao posljedica manje nezgode ili neuspješnog parkiranja branik tu su neprivlačne ogrebotine. Uklonite ovu nevolju i vratite oštećene dijelove na atraktivan izgled poliranjem. Ovaj postupak ne zahtijeva nikakve posebne vještine, tako da to možete učiniti sami.

Kako polirati branik

Trebat će vam

 • šampon za automobile;
 • - stroja za poliranje;
 • - gruba abrazivna tijesta;
 • - fine abrazivne paste;
 • - mekom suhom tkaninom;
 • - Sredstva s tefonom i voskom;
 • - poliranje.

instrukcija

1

Za praktičnost, prije početka rada, uklonite odbojnikiz automobila. Temeljito ga isperite sa svih strana šamponom za automobile. Ostavite dok potpuno ne osušite. Zatim, uz pomoć otapala, odmažite površinu odbojnika.

2

Uzmi stroju za poliranje i instalirajte je na nju.krug dizajniran za grubo poliranje. Nanesite na tijesto na branik krupnoabrazivnuyu i uključuju automobil u nižu brzinu, početi distribuirati ravnomjerno po površini. Istodobno, vaši pokreti moraju biti progresivni.

3

Prebacite stroj na brzinu od 2500 okretajapo minuti i nastavite raditi. Obavezno pratite stupanj zagrijavanja površine jer može oštetiti sloj boje. Na kraju, obrišite ostatak paste sa mekom i suhom krpom.

4

Sada se nanesite na branik već fine abrazivne paste, a na stroju ugradite odgovarajući polirni kotač. Obrada poliranjem na isti način kao što je gore opisano.

5

Kada je postupak završen, prijeđite napovršinski tretman s posebnim agentom koji ima teflon i vosak u svom sastavu. To će vam pomoći da vratite baterijski sjaj i dajte joj vodoodbojna svojstva.

6

Ugradite na pjenu gumu na stroju za poliranjekrug i primijenite malu količinu novca na branik. Pokušajte ga ravnomjerno raspodijeliti tako da nema ugrušaka. Uključite srednju brzinu i nježno radite na površini.

Povezani videozapisi
Obratite pažnju
Preporuča se raditi u svijetlom, dobro prozračenom prostoru.
Korisni savjeti
Poliranje možete obaviti ručno. Da biste to učinili, nanesite nekoliko čistih poliranja na suhu čistu krpu, širite je preko površine. Pričekajte dok se ne počnu bijeljeti, a tek nakon toga, kreirajte kružnim pokretima rukom poliranjem odbojnika. Ako ne želite ukloniti odbojnik, prije poliranja, dobro operite i osušite automobil. Obavezno pokrijte sve detalje u blizini odbojnika s novinama.
Korisni savjeti
Preporuča se tijekom cijelog radafilm ostatak komada kako ne bi prljave. Prije početka procesa potrebno je voditi brigu o prostoru, pokriti pod novinama, a zatim bojiti i smeće neće pasti na nju.