Savjet 1: Kako prigušiti dizel

Savjet 1: Kako prigušiti dizel

Na benzinskim motorima motor je umrood sustava paljenja. Na dizelskim sustavima nema paljenja, stoga se drugačije prigušuje. A kako biste produljili život dizelova, trebali biste znati i slijediti nekoliko pravila kada je motor isključen.

Kako prigušiti dizel

instrukcija

1

Za vlaženje dizel motora, zatvorite gaopskrba gorivom. Na osobnim automobilima, za to stavite ključ u bravi za paljenje u željenom položaju. Istodobno, otvorit će se električni ventil koji blokira opskrbu loživim uljem duž linije goriva. Na suvremenim modelima je zaustavljena isporuka upravljačkih impulsa na otvor mlaznica.

2

Na kamionima, velikim autobusa iTraktori, kliknite gumb koji se nalazi na podu u području vozačevih nogu ili na ploči s instrumentima ili na posebnoj poluzi. Istodobno, mehanički pogon blokira protok goriva u pumpi za gorivo. Napominjemo da jednostavno pritiskanje gumba nije dovoljno. Nakon pritiska, držite je dok se dizelski motor ne prigušuje.

3

Upotreba uređaja da se preklapadovod goriva kao kočnica motora na kamionu ili autobusu, prigušite dizel, bez isključivanja spojke. Istodobno, automobil počinje usporavati. Koristite ovu tehniku ​​prilikom približavanja semafora ili pada i samo na kamionima (autobusi) opremljenim mehaničkim pogonom za blokiranje opskrbe gorivom. Kod osobnih automobila s električnim ventilom, primjena ove metode može dovesti do kvarova elektroenergetskog sustava.

4

U slučaju kvara električnog ventila,preklapajući napajanje sunčevog ulja, upotrijebite sljedeći postupak za prigušivanje motora: bez isključivanja zupčanika otpustite spojku dok pritiskate kočnicu. Za veću učinkovitost ovog prijema, unaprijed uključite višu brzinu.

5

Pri upravljanju dizelskim motorom u uvjetimaniskim temperaturama (minus 25 i niže) prije nego što utopi dizel, ulijte čašu benzina u uljni spremnik. Benzin privremeno smanjuje viskozitet ulja i olakšava pokretanje. Nakon pokretanja i zagrijavanja motora, benzin isparava i izlazi kroz ventilaciju radilice. Nakon aktivne primjene ove metode na kraju zimskog perioda, promijenite ulje jer benzin ubrzava oksidaciju ulja.

6

Pričekajte 1-3 minute prije isključivanja dizela,dopuštajući mu da radi u stanju mirovanja. To će znatno povećati vijek turbine, omogućujući da se ulje ohladi i ohladi i isprazni iz turbopunjača prije zatvaranja. Naravno, za dizelske motore koji nemaju turbopunjač nema potrebe koristiti ovu metodu.

7

Na modernim dizelskim stranim automobilimainstalirani turbo-timeri koji osiguravaju prisilni rad dizel motora neko vrijeme nakon isključivanja. Turbotimerima s inteligentnim sustavom kontrole izračunava vrijeme potrebno kroz koje će motor biti prigušen, s obzirom na trajanje i intenzitet opterećenja na njemu.

Savjet 2: Kako instalirati dizel na UAZ

Popularna popularnost dizel motori u automobilima -relativno novi trend. Povećani interes za dizelske motore posljedica je inovacija na području konstrukcije motora: smanjena je potrošnja goriva, poboljšana je ekološka prijateljstvo i dinamika, a mnogi drugi pokazatelji znatno su se poboljšali. Danas je dizel instaliran na različitim automobilima, uključujući i na UAZ.

Kako instalirati dizel na UAZ

Trebat će vam

 • - dizelski motor;
 • - tipke;
 • - vijci;
 • - motorno ulje;
 • - uređaj za podizanje;
 • - tekućina za sustav hlađenja.

instrukcija

1

Uspostavite pokretač s rukom naprijed potpore dizelskog motora i zategnite sve svoje vijke.

2

Zatim pomoću alata za podizanje ilis inozemnom pomoći, postavite dizelski motor i kutiju na takav način da kućište mjenjača prvi ulazi. U ovom slučaju, nosači stražnjih nosača dizelskog motora moraju se podudarati s točkama pričvršćenja na tijelo UAZa, i ugradbene izbočine - da budu na stražnjoj strani nosača, koja služi kao potpora dizelskom motoru.

3

Ugradite poprečnu prednju zraku. Zatim učvrstite sve vijke za pričvršćivanje motornim uljem, postavite ih u utore i zategnite. Ne zaboravite da nikakva težina ne bi trebala djelovati na crossbeam prije nego što su vijci potpuno zategnuti.

4

Postavite gumu u poprečnu širinu snopablok i zatim umetnite vijke za pričvršćivanje sa stražnje strane poprečne grede i zategnite ih. Zatim spustite blok za napajanje na mjesto koje je predviđeno (provjerite jesu li svi izbočeni vodovi postavljeni na prednju oslonac u posebnim utorima koji su im predviđeni).

5

Nakon odspajanja uređaja za podizanje,spojite žicu "zemlju" na tijelo vozila. Zatim provjerite mehanizam mjenjača i mjenjač u vozilu opremljenom ručnim mjenjačem. Ako je potrebno, podesite preklopni kabel.

6

Spojite povratnu žicu i senzor brzine. U slučaju da je to predviđeno dizajnom automobila UAZ, postavite cilindar podređivača kvačila i uklonite zrak iz hidrauličkog sustava ovog pogona.

7

U sustavu hlađenja dodajte tekućinu, promatrajućis potrebnom koncentracijom antifriza. Zatim postavite kabelski svežanj, držeći ga dalje od jedinica visoke temperature. Na kraju, spojite kabel leptira za gas i provjerite rad instaliranog dizel motora.

Savjet 3: Kako instalirati dizel na Gazelu

popularnost dizel motora ne iznenađuje: oni su ekonomični, imaju visok okretni moment, a trošak dizelskog goriva ostaje pristupačan. Trenutno se dizelski motori instaliraju na različite automobile, uključujući Gazele.

Kako instalirati dizel kamion na Gazel

Trebat će vam

 • - dizelski motor;
 • - mehanizam za podizanje;
 • - motorno ulje;
 • - alati.

instrukcija

1

Prije nastavka instalacije dizel motora, gazela, proučite njezine značajke dizajna. Naravno, na prvi pogled razlike između dizelskih i benzinskih motora su beznačajne: isti klipovi, cilindri i spojne šipke. Međutim, kod dizelskih motora dijelovi ventila su nešto ojačani. Zbog toga dizel je u stanju izdržati veće opterećenje od benzinskog motora.

2

Imajte na umu da je u dizelzrak i gorivo se isporučuju odvojeno. Prvo, komprimirani zrak ulazi u cilindre i tek nakon što se zagrije na 700-800 stupnjeva, gorivo se dovodi u komoru za izgaranje pod visokim tlakom.

3

Nakon što je proučio značajke dizela, početi vježbati- ugradnja motora na Gazel. Ovaj proces je gotovo isti kao i instaliranje dizelskog motora za automobile drugih marki. Prije svega, uz pomoć mehanizma za podizanje, ugradite dizel u odjeljak motora, a kućište mjenjača mora prvo ući.

4

Podmažite sve vijke s motornim uljem,zatim ih ugradite u utore i dobro ih zategnite. Spustite jedinicu snage na mjesto koje je rezervirano. Napomena: svi vodilici jedinice snage moraju se nalaziti u posebnim zarezima.

5

Nakon uklanjanja dizela iz mehanizma za podizanjespojite se na tijelo gazene žice "mase", a zatim provjerite mehanizam mjenjača. Zatim spojite ožičenje senzora brzine i preokrenite.

Savjet 4: Kako prigušiti USG ventil

Sustav recirkulacije ispušnih plinova (EGR) dizajniran je za smanjenje dušikovih oksida u ispušnim plinovima vozila. Kod kontaminacije i neuspjeha ventil USR Stroj može stajati u praznom hodu i trošiti više goriva. Kako ne biste gubili vrijeme i novac na popravku ovog sustava, možete jednostavno vlažiti ventil.

Kako prigušiti EGR ventil

Trebat će vam

 • - odvijač;
 • - sredstva za čišćenje motora;
 • - komad aluminija debljine 1 mm ili limenku piva;
 • - škare za metal;
 • - Oštar nož.

instrukcija

1

Odvijte poklopac ekspanzijskog spremnika i odvodaPluto u donjem desnom kutu radijatora. Ispustite antifriz u pripremljenom spremniku. U tu svrhu možete prilagoditi plastičnu bocu od 5 litara sa reznim vrhom. Odvojite crijevo za osiguranje antifriza.

2

Uklonite vakuumsku cijev iz EGR ventila. Odvijte vijke koji pričvršćuju kućište. Skinite ventil i brtvu. Očistite tijelo ventila s čistilom motora.

3

Izrežite utikač od komada aluminija debljine oko 1 mm. Ako to nije pri ruci, poklopac mogu biti izrađene od izrezanih limenki piva. Azbest je bolje ne koristiti, jer gori brzo.

4

Koristite tvornicu brtve EGR ventila u sustavukao predložak. Stavite je na kositar i "krug" s oštrim nožem. Nakon toga, utikač se lako može rezati škarama. Brizgajte rupe u vijcima u njemu.

5

Ugradite poklopac, stavite tijelo EGR ventila na mjesto, pričvrstite vijcima.

6

Očistite i uklonite prigušivač iz usisnog razvodnika. Očistite razvodnik i postavite poklopac na mjesto, spojite sve cijevi. Napunite antifriz, ne zaboravite li izmjeriti njegovu razinu.

7

Kao opciju, uklonite ventil, stavite umjestoima čeličnu kapu, urezanu na veličinu svoje rupice. Nakon instalacije ventilskog utikača na vašem putnom računalu, pojavit će se pogreška (osim ako ovaj blok nije povezan s čitanjem prema USR sustavu). Ako je potrebno, obratite se stručnjaku za svoj firmware ili jednostavno odspojite terminal od senzora.

Savjet 5: Kako odabrati dizel

Japanski automobili s dizel motor čine vlasnike sretnirad, ekonomičnost, pouzdanost i jednostavnost u popravku pri radu u uvjetima domaćih cesta. Da biste dobili sve te prednosti pri kupnji dizela, važno je, slijedeći jednostavna pravila, napraviti pravi izbor.

Kako odabrati dizelski motor

instrukcija

1

Kupnja diesel automobila od strancaosobu, temeljito provjerite motor. Provjerite je li motor hladan pri pokretanju. Dizel u dobrom stanju započet će od poluvremena. Imajte na umu da u hladnoću dolazi do prilično buke. Zatim počnite topli motor, buka se treba znatno smanjiti. Ako se u tom stanju ne pokrene odmah, ali tek nakon 3 do 9 pokušaja, prstenovi, klipovi su istrošeni.

2

Provjerite ima li dim iz ispušne cijevi,Kada pritisnete akcelerator dok je motor topli. Ako je oblak dima mračan, najvjerojatnije će se nositi uljni prsteni ili su brizgaljke pogrešne. Bijeli dim ukazuje na ulaz vode u gorivo. Stavite list papira ispod ispuha. Ako se na njoj pojavi čađa, gorivo se ne gori potpuno.

3

Zvuk pokretnog motora mora biti mekan,uniformno, bez kucanja. Suprotno ukazuje na grešku u radu ventila. Pokušajte prepoznati neobičnu buku pri biranju i resetiranju okretaja, određujući rad koljenastog vratila i klipa. Otvorite kapicu za ulje. Pokazatelj toga da negdje postoji prodor plinova, jesu kapljice ulja od srčanih usta.

4

Pogledaj pod kapuljaču. Odredite integritet bloka motora i matica mlaznice. Tragovi crvenog ili bijelog brtvila umjesto crne pokazuju da je motor otvoren. Svi vijci koji pričvršćuju pomoćne uređaje moraju biti na mjestu.

5

Da biste procijenili stanje košuljica, zagrijte automobil, prigušite je i zatim odmah uključite paljenje. Žaruljica prekidača tlaka ulja trebala bi svijetliti nakon 2 do 3 sekunde, ali ne ranije.

6

Ako rezultati svih gore navedenih radnji ne razočaraju, a vi ste spremni postati vlasnik dizelskog motora, izmjerite tlak kompresije i kućišta radilice, provjerite mlaznice, sustav hlađenja.

Savjet 6: Kako odabrati dizelski automobil

Kupnja dizelskog automobila za neznanstvenu osobu je složen, tamni i nerazumljiv posao. Stoga biste trebali znati odabrati pravi dizelski automobil kako biste izbjegli razočaranje od kupnje.

Kako odabrati dizelski automobil

Trebat će vam

 • Mjerač razine kompresora, manometar kućišta radilice i druga oprema za dijagnostiku motora.

instrukcija

1

Prvo biste trebali provjeriti kako počinjemotor je hladan. To je najbolje učiniti ujutro, tako da je motor potpuno hladno. Dizel u dobrom stanju započinje polukrugom. Ako se ne pokrene odmah, ovo je loš znak (trošenje klipa ili trošenje prstena). Hladnoća će biti vidljiva buka, grijana - mnogo tiše. Ako pokrenete vrući motor, na mnogim se modelima grijanje neće uključiti, a početak će se dogoditi zbog kompresije. Kada pritisnete papučicu gasa na zagrijanom motoru, provjerite da li dim iz ispušne cijevi kaplje. Ako je dim mračan, tada dolazi do trošenja prstenova za uklanjanje ulja ili kvarova mlaznica. Bijeli dim znači dobivanje vode u gorivo. Često korištena metoda: za ispušni sustav zamijenjen je bijeli rupčić ili list papira. Prisutnost čađe na papiru ili tkanini ukazuje na povećanu potrošnju ulja ili nepotpuno izgaranje goriva. Na turbodizelima dopušten je crni dim dok se turbina ne uključi, kao ni tijekom prijenosa plina. Ali to bi trebalo biti kratkotrajno, a ne gusta. Isprobajte motor bez filtra za zrak. Možda je začepljen filtar uzrok povećanog dima.

2

Neravnomjerno, udaranje zvukom radamotor navodi pogrešnu prilagodbu ventila, a možda i problemi s samim ventilima ili klipom. "Tvrdi" zvuk u kombinaciji s crnim dimom pri visokim okretajima znači početni kut ubrizgavanja. Prekidi i sivi dim u praznom hodu, u kombinaciji s prekidima i crnim dimom kod visokotlačne kutne injekcije. Neravnomjeran rad dizelskog motora pri praznom hodu u kombinaciji s crnim dimom otkriva ne-radnu mlaznicu. Da biste ovo testirali, onemogućite je. Motor će lagano raditi. Nakon otvaranja poklopca ulja trebali biste provjeriti odsutnost raspršivača ulja s uljnog nosača ulja. Njihova prisutnost je pokazatelj probijanja plina. Razlozi za to mogu biti mnogi. Potrebno je procijeniti ukupni izgled odjeljka motora. Ako matice mlaznica i blok cilindra nemaju udubljenja, ako postoje tragovi bijelog ili crvenog brtvila (crni iz japanskih automobila), tada se motor nije otvorio. Također provjerite prisutnost vijaka za osiguranje svih pomoćnih uređaja. Stanje košuljica provjerava se kako slijedi: zagrijte stroj, prigušite ga i odmah uključite paljenje. Indikator tlaka ulja trebao bi svijetliti nakon 2-3 sekunde. Ako je ranije - obloge treba mijenjati.

3

Kompresija Na stanici ili u opremljenoj garažitrebate mjeriti kompresiju. Kompresija treba biti najmanje 25. Međutim, ova vrijednost može biti drugačija za svaki volumen motora. Širenje vrijednosti ne smije premašiti 0,5 za novi stroj i 1-2 za stari. Jaka raspršivanje ukazuje na brzu remont. Niski kompresija može biti posljedica trošenja klipa ili trošenja ventila. Održavanje ventila u popravku je jeftiniji i lakši.

4

Mlaznice Uređaj mora tijekom rada,karakterističan zvuk i sprej gorivo u prašnjavom stanju. Raspršivanje u obliku kapi i mlaznica kategorički je kontraindicirano na motor. Zajedno s mlaznicama, potrebno je procijeniti nepropusnost crijeva za dovod goriva i povratne hrane.

5

Ulje Ulje mora biti crno, bez stranih tvari. Srebrno sivo boja ulja ukazuje na nedavnu uporabu molibdenskih aditiva.

6

Sustav hlađenjamjehurići na zagrijanom motoru pri srednjim i visokim okretajima. Na sustava cijevi metala mora biti bez hrđe i crvene plaka (znak da je motor od pregrijavanja).

7

Posljednji korak je mjerenje pritiska plinova kućišta radilice. Visoka vrijednost ovog pokazatelja može biti samo zbog trošenja klipova ili ventila.

Savjet 7: Kako zagrijavati dizel

Mnogi vozači suočeni su s problemomzagelevaniya dizel gorivo u zimi. To se najčešće događa zato što koristite ljetno dizelsko ili zimsko gorivo loše kvalitete. Što učiniti u ovom slučaju i kako spriječiti zamrzavanje goriva.

Kako zagrijavati dizel

instrukcija

1

Dizelski motor gorivo ima dvije točke temperature: a temperatura filtriranje zagelevaniya.Voobsche temperatura temperatura zagelevaniya - ako je to vaš dizelsko gorivo se pretvara u mliječi, i sposobnost da se pumpa kroz cijevi za gorivo i filtera goriva na raspolaganju. To se može dogoditi bilo zato što se sjetiti automobila gorivom s pažnja, ili zato što su pušteni na pumpe niske kvalitete goriva, a uz oštar pad temperature izvan svoje gorivo odjednom pretvorio u želatinu.

2

Sljedeći problem može se riješiti:način. U spremnik unijeti dvostruko ili čak trostruku dozu anti-gel aditiva, ostatak se zagrijava mlazom vruće vode. Pokušajte koristiti puhaljku (pridržavajte se svih potrebnih mjera predostrožnosti).

3

Sve je učinjeno ovako: Temeljni premazi aparat za zavarivanje, uzeti komad lima duljine cijevi od oko pola metra, promjera desetak centimetara i direktan plamen u cijevi žarulje, čime ćete dobiti nešto poput topline pištolj. Također slijedi da plamen ne rade pod automobil u svom čistom obliku, inače riskirate to previše toplo. Pa, u najstrašnijem slučaju, samo pričekajte do odmrzavanja.

4

Kako bi se spriječili sljedeći slučajevizamrzavanje solarnog ulja, obratite pažnju na sljedeće točke. U hladnom vremenu, ispunite samo zimski dizel gorivo (ovdje, međutim, varijanta izvoditi u beskrupuloznih prodavača koji se prodaje ljeta dizelskog goriva pod krinkom zimi), koristite antigelevymi aditive (odabrati opcije uvoza, oni su, naravno, skuplji od domaćih kolega, ali korist od njih mnogo više), ugradite u svoje električne električne grijače dizelskog goriva.

Savjet 8: Kako početi dizati u mraku

Zima za vozača je poseban trenutak. Pogotovo za one ljude čiji je stroj opremljen dizel motor. Kakva pravila bih se trebao pridržavati kako bi se jednostavno pokrenula dizelski motor mraz i ne kasni za posao ili za važan sastanak?

Kako pokrenuti dizelski motor u mraku

instrukcija

1

Treba imati na umu da radni motor trebazapočnite bez ikakvih problema. Instalirajte pouzdanu bateriju s jakom strujom pokretanja, koristite samo svijeće. Pazite da pumpa za gorivo, prstenovi i zidovi cilindra nisu istrošeni, a filtar za gorivo i ventil za zrak nisu začepljeni.

2

Odaberite zimsko gorivo koje se može koristiti pri temperaturama od 0 do -30 ° C. Ako živite u regiji u kojoj su temperature izuzetno niske, kupite Arktik gorivo.

3

Ako niste mogli naći zalazak zimegorivo i koristiti ljeto (za temperature do 0 ° C), ugradite sustav grijanja goriva i cjevovoda na automobil. Možete koristiti dodatke, tj. Pripravke koji poboljšavaju radna svojstva goriva s niskim temperaturama. To je mnogo jeftinije.

4

Održavajte gorivo u spremniku - nijetreba biti manje od polovice. Međutim, to će samo pomoći ako stroj ne radi u trajanju od četiri sata i temperatura ne pada ispod 30 ° C.

5

Prije početka pokretača,uključite glavno svjetlo nekoliko minuta, što će vam pomoći zagrijavanje baterije. Zatim stisnite spojku i započnite okretati starter. Učinite to oko deset sekundi, nakon čega dopustite da se motor malo odmori.

6

Ako je baterija sjedila, dok stroj za stol,upalite ga s druge baterije. Svatko tko to čini za vas treba ugrijati bateriju. Spojite bateriju paralelno, to jest, minus na minus, plus na pluses, inače se može pojaviti kratki spoj i eksplozija.

7

Pri pohranjivanju automobila na parkiralište nemojte koristiti parkirnu kočnicu, jer topli bubnjevi mogu kondenzirati vlagu i mrazoni će se držati jastučića za automobile. Ako se to ipak dogodilo, morat ćete provesti vrijememrazku kočionih sustava. Morate ukloniti kotače i ugrijati jastučiće.

Savjet 9: Kako odleđivati ​​dizel

Kako bi se zaštitili od problemapokretanja motora u zimi se preporuča držati dizel auto u garaži. Međutim, u sredini zoni, a na sjeveru postoje kao hladno da ni ta mjera sigurnosti ne sprema dizel od smrzavanja. Kako mogu odmrznuti dizel?

Kako rashladiti dizelski motor

Trebat će vam

 • - ručna mjenjačka pumpa;
 • kompresor;
 • - blowtorch ili baklja;
 • - zaslon

instrukcija

1

Provjerite dovod goriva. Da biste to učinili, preuzmite ručnu izmjenjivačku pumpu i pokušajte s njom pumpati gorivo. Ako nakon pritiskanja gumba pumpe, potrebno je vrlo sporo pokretanje od početnog položaja, a mrežica spremnika za gorivo ili cijev za gorivo začepljena je parafinom.

2

Pokušajte puhati gorivo. Da biste to učinili, izvadite cijev za dovod i ugradite ga na crijevo kompresora. Otvorite poklopac za gorivo i puhnite. Nastavite proces dok ne čujete karakterističan zvuk gurglinga. Zamijenite cijev za isporuku goriva. Pokušajte pokrenuti motor.

3

Ako motor ne počne, tada je potrebnozagrijte gorivo. Da biste to učinili, uzmite baklju ili puhaljku. Zagrijte spremnik goriva. Pazite da ručna pumpa pumpa gorivo. Trebali biste znati da je potrebno jako pažljivo ugrijati spremnik za gorivo. Ako koristite baklju, strogo je zabranjeno usmjeriti plamen izravno u spremnik. Upotrijebite zaslon.

4

Ako i poslije zagrijavanja spremnika gorivaautomobil se ne pokreće, to znači da se visokotlačna pumpa za gorivo i fini filtar moraju zagrijati. Najsigurniji način zagrijavanja je korištenje tople vode. Na mnogim modelima motora, ti se čvorovi nalaze ispod interhladera. Zagrijte vodu i nježno ga ulite izravno na hladnjak. Ako model vašeg automobila ima otvoreni pristup filtru za čišćenje fine čistoće, možete ga ugrijati pomoću puhaljke ili baklje. Pri radu s puhaljkom ili bakljom mora se pridržavati svih mjera predostrožnosti. Drugi način rješavanja ovog problema je napuniti spremnik toplim gorivom.

5

Kako bi se izbjegli problemi s zamrzavanjem dizela, preporuča se koristiti anti-gel dodatke. Također, ako je moguće, treba ugraditi sustav za zagrijavanje glavnog i goriva.

izvori:
 • Kako rashladiti dizelski motor