Savjet 1: Kako zategnuti vijak

Savjet 1: Kako zategnuti vijak

Čak i ako ne želite raditi i raditi nešto o kući s vlastitim rukama, i dalje ćete se prije ili poslije sastati s situacijom kada trebate uviti vijak, Jednostavno, čini se, rad u nekim slučajevima može izazvati mnogo poteškoća.

Kako zategnuti vijak

Trebat će vam

 • - odvijač;
 • - ključ ili ključ;
 • - odvijač;
 • - opruga i držača;
 • - gumena cijev;
 • - ljepilo ili boja.

instrukcija

1

Pregledajte glavu vijaki odaberite pravi alat zaobrat. Ako šešir ima izrez, odaberite križni ili ravni odvijač odgovarajućeg promjera. Napominjemo, ako uzmete odvijač koji je premalen, pomaknut će se i previše može razbiti nit.

2

Ako je glava vijakali je izrađen u obliku šesterokuta ili kvadrata, odaberite prikladan ključ, također možete koristiti podesivi ključ ili, u ekstremnim slučajevima, kliješta.

3

Kako bi se zakrenuo vijak s jednom ili dvije rupe umjesto utora, vijak pod Y-oblikovanim odvijačem, vijak"Secrets", stvorene zbog poteškoća od odvlačenja, kupuju poseban alat.

4

Ako trebate navijati veliku količinupričvrstite, upotrijebite odvijač ili bušilicu. Osim toga, nabavite različite dodatke, uključujući i za pričvršćivanje pričvršćivača na teško dostupna mjesta.

5

Kako bi se zakrenuo vijak na mjestu gdje se nemoguće približiti,koristite zakretni odvijač. Ovaj odvijač može učiniti po sebi, za ovu standardnu ​​odvijač Saw štapa na pola i zavarene se ponovo povezati s krajem proljeća.

6

koji vijak Nemojte držati ruku, stavite nosač s oprugom na odvijač. Na bočnoj strani ručke, bušite rupu, stavite klin u nju i pritisnite ga s oprugom. Kada stavite vijak u otvoru držača, opruga mora biti čvrsto pritisnuta na vrh odvijačem.

7

Možete još lakše pronaći gumuCijev s unutarnjim promjerom nešto je manja od promjera odvijača. Rezati komad duljine 3 cm i čvrsto ga zategnite na radnom kraju odvijačem, umetnite glavu vijaka. Sada možete raditi na bilo kojem mjestu, bez pomoći druge ruke.

8

koji vijak nije se odmaknuo od vibracija, prije poslamastili ga ljepilom ili bojom. Ako je moguće, pričvrstite kraj s druge strane dijela i zategnite navoj (u tom slučaju, napominjemo da se montiranje neće presavijati).

Savjet 2: Kako vrtjeti loptu

Igra kuglanje omogućuje vam da zabavite i pokazati svoje vještine, točan izračun kretanja loptu i izravni udarac na cilj. Najvažniji detalj je rotacija loptu, što nije tako lako postići, za što je potrebno vrijeme da obuče zapešća.

Kako vrtjeti loptu.

Trebat će vam

 • Lopta za kuglanje, rukavice.

instrukcija

1

Stavite ruke rukavicama s prorezima za prste, tako da je bilo prikladnije držati loptu.

2

Pomaknite četke ulijevo i udesno da ih malo iskrivite prije bacanja.

3

Nakon što ste napravili tri pristupa, na zadnjem koraku, vratite loptu natrag, a zatim ga uvijte u bacanje.

4

U trenutku pomicanja, oštro gurnite loptu od vas i usmjerite se prema cilju.

Savjet 3: Kako odabrati propeler

Učinkovitost motora na brodu u velikoj je mjeri određena pravilnim izborom veslanja vijak, To ovisi o gospodarstvu, brzini i ubrzanju cijelog sustava. Kako odabrati pravu propeler?

Kako odabrati propeler

instrukcija

1

Upotrijebite najjednostavniju metodu odabira vijak, Ako postoji takva mogućnost, usporedite radnikekvalitetu dva ili tri vijka s različitim stupnjevima, naizmjenično postavljajući ih na isti motor. Odredite koji će vijak biti učinkovitiji s velikim opterećenjem posude (obično vijkom s manjim rasporedom) i koji će osigurati visoku brzinu kretanja uz minimalno utovara broda ili broda.

2

Provedite nekoliko eksperimenata, izrađujući mjerenja potrošnje goriva za različite utovare broda. Definirajte za sve vijak optimalna brzina pristupa planiranju imaksimalna brzina koju brod može razviti. Stoga bi motor trebao raditi približno na 5000 okretaja za jednu minutu kod potpuno otvorenog leptira za gas.

3

Prilikom provjere rada vijak Obratite pozornost na to koliko kipućevodu ispod motora. Ako u trenutku početka kretanja motor emitira zvuk sličan prevelikoj vožnji automobila, a kretanje upravljačkih poluga naglo i oštro trče, potreban je vijak s velikim nagibom. S lošom skupinom brzine i sporijim izlazom u planerski način, potreban je propeler s manjim razmakom.

4

Prilikom odabira propelera za brod, razmotrite uvjeteplanirani rad plovila, uključujući dopušteno opterećenje. Ako planirate putovati svjetlom, tada će vijak, dizajniran za maksimalno opterećenje, učiniti prekomjernu brzinu.

5

Obratite pozornost na broj noževa vijak, Najveću maksimalnu brzinu osiguravaju vijci stri lopatice, ali polako uzimaju brod na planiranje. Četiri oštrice propelera, naprotiv, lako se uklapaju u planerski način, ali su inferiorni od trofaznih propelera u brzini.

6

Kako bi se osiguralo dobar udar, oblik lopatica vijak, Ako želite, odaberite eliptične lopaticeosigurati optimalan omjer brzine i vuče. Neki vijci imaju oštrice sužavajući se na vrhovima, što smanjuje trenje, takvi su vijci poželjni za brodove velike brzine. Za kretanje u rezervoarima obrastima algama, prikladniji je vijak s oštricama, zakrivljen u smjeru rotacije.

7

Prilikom odabira materijala od kojeg je napravljen vijak, uzmite u obzir da su aluminijski vijci prikladniji za vanbrodski motor instaliran na malim brodovima. Oni su lakši i jeftiniji od mjedi.

Savjet 4: Kako podići vijak motora broda

Za svaki plovilo s motorom brodom postoji optimalno veslanje vijak, Ali ako koristite brod na mnoge načine - za ribolov, hodanje, za vuču vodenih skijaša - trebat će vam nekoliko vijaka. Obavezno kupite rezervni čamac za veslanje za vaš brod vijak s njim skupom pričvrščivača.

Kako odabrati vijak za brodski motor

Trebat će vam

 • - brod;
 • - brodski motor;
 • - propeler;
 • - tahometar.

instrukcija

1

Definirajte osnovne parametre vijakali za brodski motor. Oni su promjer vijakali i njegov korak. Iz ovih parametara, uzimajući u obzir snagu motora, ovisi maksimalna brzina broda. Udaljenost u inčima vijaku jednom redu, postoji korak vijaknego motor na jedrilici.

2

Pronađite oznaku pričvršćenu za većinu veslanja vijake, promjer i korak vijaka. Na primjer, natpis 9,9 h13 znači to vijaki za brodski motor O 9,9 inča s korak od 13 inča.

3

Pogledajte upute za brod motor, koliko maksimalnih okreta se može razviti"Pun plin", s otvorom za gas. Ubrzajte brod na maksimalnu brzinu. Pomoću tahometra izmjerite brzinu osovine motora, obično ne prelazi 5500 okr / min.

4

Zapamtite brzinu osovine nanajveći otvoreni poklopac. Ako je manja od preporučene maksimalne brzine, očitajte očitanja tahometra kao maksimalnu brzinu ove vrste veslanja vijaka.

5

Izračunajte korak vijaknego motor na jedrilici. Jedan centimetarski korak vijaka je oko 200 okr / min. Pronađite razliku između očitanja tahometra i nazivne najveće brzine, podijelite je s 200. Dijelite dobivenu vrijednost omjerom prijenosa reduktora motora broda. Ako konačno dobijete broj 2, dakle, za ovaj motor na jedrilici, bolje je koristiti još veslanje vijak, s korakom od 2 inča manje. S novim vijakvaš brod će postići planiranu maksimalnu brzinu.

6

Ako odaberete vijaknego na brod motor pridržavajte se nekog pravila. Propeleri s velikim nagibom koriste se za velike brzine svjetlosnih brodova, a manjim koracima za spore i teške brodove. Promjena koraka vijaki motor jedrilice jedini je način pomirenja vijak s motorom i brodom.

Savjet 5: Kako popraviti vijak

Većina problema povezanih s kvarovimatvrdi disk je riješen potpunim oblikovanjem i kreiranjem novih particija. Nažalost, ova metoda dovodi do gubitka važnih informacija, što je vrlo bitno za korisnike.

Kako vratiti vijak

Trebat će vam

 • - Montirajte pogon "n";
 • - Regenerator tvrdog diska.

instrukcija

1

Ako je disk vašeg sustava oštećenpokušajte spojiti pogon na drugo računalo. Nakon toga provjerite funkcionalnost preostalih lokalnih diskova. Ako sve funkcioniraju normalno, jednostavno kopirajte važne datoteke s diska sustava.

2

U situaciji u kojoj ne možete dobitipristup željenoj particiji tvrdog diska i morate spremiti određene informacije, koristite program Mount'n'Drive. Preuzmite instalacijske datoteke u uslužnom programu. Pokrenite instalacijski program.

3

Otvorite glavni izbornik instalirane aplikacije. Pričekajte neko vrijeme dok se ne prepoznaju dostupni tvrdi diskovi i njihove particije. Pomoću lijevog gumba miša odaberite lokalni disk koji želite vratiti.

4

Kliknite gumb "Montaža". Nakon otvaranja novog dijaloga, odaberite slovo pogona novog diska i odredite prioritetni datotečni sustav. Najbolje je upotrijebiti tip kojim je oštećena pregrada izvorno radila.

5

Pričekajte dok novi lokalni disk ne bude stvoren. Otvorite izbornik "Moje računalo". Idite na sadržaj montiranog pogona. Kopirajte važne datoteke pomoću poznatog upravitelja.

6

Nakon prijenosa potrebnih datoteka zatvorite programMount'n'Drive. Sada možete koristiti alate dizajnirane za vraćanje integriteta lokalnih diskova, na primjer, HDD Regenerator. Ovaj vam pristup štedi od mogućih gubitaka važnih datoteka, omogućujući vam da obavite bilo koju manipulaciju tvrdog diska.

7

Valja napomenuti da je ponekad lakše ponovno instaliratioperativni sustav i pokrenuti program koji identificira pogođene sektore. Koristite ovu opciju ako ne morate spremiti strukturu postojeće particije.