Savjet 1: Kako raskinuti ugovor o kupnji i prodaji automobila

Savjet 1: Kako raskinuti ugovor o kupnji i prodaji automobila

kupovina auto - uvijek radosni događaj. Ali ima vremena kada je automobil u kabini prodan. Upotreba takvog automobila nije samo neugodna, ali može biti i opasna za život. Postoji želja za rastvaranjem sporazum prodaju i kupnju, Postupak je neugodan, ali sasvim izvedivo.

Kako raskinuti ugovor o kupnji automobila

Trebat će vam

  • Jamstvena kartica s oznakama na popravku;
  • Zahtjev za raskid ugovora o prodaji;
  • Pomoć odvjetniku;
  • Društvo za zaštitu prava potrošača;
  • Građanskog zakonika Ruske Federacije.

instrukcija

1

Mogućnost vraćanja vozila je. Samo dokazivanje tvornice brak je dovoljno teško, a ponekad morate ići na sud za raspad sporazumi prodaju i kupnju auto, Za početak, prijavite činjenicu braka s prodavateljem. Ako je moguće, popravite brak na fotografiji. Obratite se prodajnom centru kako biste provjerili problematično područje.

2

Pitajte salonu u kojoj je kupnja napravljena da se otopi sporazum prodaju i kupnju auto dobrovoljno. Motivirajte svoju želju. Dogodilo se da je brak neupitan, a prodavatelj će se složiti prestati bez daljnjeg zalaganja.

3

U slučaju da prodavatelj ne želi raspustiti sporazum, zahtijevaju ispit. To će zahtijevati određene financijske troškove i vrijeme. Ali ako se odlučite vratiti automobil, idite do kraja.

4

Napišite zahtjev sudu za priznanje sporazumi prodaju i kupnju nevažeći. Možete ispisati zahtjev za prestanak sporazumi prodaju i kupnju.

5

Na sudu dokazati da je ovaj automobilneispravan. Osigurajte snažne dokaze, pružite svu dokumentaciju o popravcima koji moraju biti zabilježeni u jamstvenoj kartici stroja. Također čuvajte čekove. Nemojte očajavati ako prva sudska odluka nije u vašoj naklonosti. Nastavite dalje. Adresa odvjetnicima.

Savjet 2: Kako raskinuti ugovor o osiguranju

Postoje situacije kada je potrebno rastopiti sporazum Polica osiguranja, Razmotrite ovu situaciju primjerom sporazumi Polica osiguranja CTP. Dok je dizajn i prestanak drugih politika, glavne točke su iste.

Kako raskinuti ugovor o osiguranju

instrukcija

1

Prvo, za otkaz sporazumi OSAGO morate doći u ured osiguranjaaktima Društva. Potrebno je da se trenutna politika sama i putovnicu. S obzirom na činjenicu da je većina osiguravajućih društava nadoknaditi svoj novac samo putem bankovnog transfera, donijeti iskaznicu bilo bankovnih za prijenos i na ovoj kartici (BIC, ime, broj tekućeg računa, itd).

2

Drugo, budući da je u većini slučajeva prestanak sporazumi javlja se zbog prodaje automobila, a zatim na prodaju napraviti kopiju sporazumali kupiti i prodati i donijeti ovu kopiju u osiguravajuće društvo. U tom slučaju ne morate izmisliti ili objasniti razlog prestanka sporazuma.

3

Treće, kada dođete u ured osiguravajućeg društva, vidostaviti sve potrebne primjerke dokumenata, upisati zahtjev u obliku i obliku društva za osiguranje. Ostaje čekati povrat sredstava. Obično unutar mjesec dana novac dolazi na navedeni račun. Ako navedete karticu na kojoj je mobilna banka povezana, primit ćete SMS poruku o napunjenosti ravnoteže.

Savjet 3: Kako vratiti novi automobil

Prema zakonu o zaštiti potrošača,kupac ima pravo na povrat novi prodavatelj vozila ako njegova kvaliteta je Nestručno, nepotpuno opreme, kao i druge povrede zakona i uvjete ugovora o prodaji.

Kako vratiti novi automobil

instrukcija

1

Prije svega, vratite se prodavatelju idati obrazložene razloge zašto želite vratiti automobil. Obavezno napišite pisanu izjavu, kopiju koju napustite kod kuće. Prodavatelj vam mora poslati odgovor u roku od 10 dana u pisanom obliku. Navesti njihove uvjete za rješavanje sukoba ili ukazujući na razloge odbijanja.

2

Komunicirati s prodavačima, izraziti povjerenje unjihove riječi, poznavanje zakonodavstva iz područja zaštite potrošača. Ne nude kompromise - neka traže prodavatelja. Odredite glavni zahtjev za sebe i ostvarite njegovo ispunjenje. Kada se bave aktivnim klijentima, prodavači će biti spremniji zadovoljiti vaše potrebe nego što će se baviti sudom.

3

Vježba pokazuje da se vratiteloš automobil je najlakši u roku od 15 dana od datuma prodaje. Imajte na umu da pri narudžbi određenog paketa kupac mora čekati da se izvršava narudžba, a stvarni datum primitka uređaja može se razlikovati od datuma prodaje.

4

Ako vas prodavatelj optužuje za kršenje uvjetašto dovodi do neuspjeha automobila, zahtijeva neovisno ispitivanje. Trebao bi se zadržati na njegovu trošku. Imajte na umu da se rezultati ispitivanja mogu uložiti žalbu putem suda.

5

Ako nema mjera prije suđenjanepošten prodavatelj nije imao učinka, podnosi tužbu protiv njega. Kako biste povećali svoje šanse za osvajanje slučaja, zaposlite nadležnog odvjetnika. Računajući na pobjedu, zahtijevaju ne samo povrat troškova automobila, već i sve pravne troškove i štete. Nemojte tražiti previše - sudovi ne vole pohlepu. Iznos štete i svi troškovi neće biti više od 50% cijene automobila.

6

Ako je automobil preuzet na kredit u banci, kontaktirajtena najbližu podružnicu s zahtjevom za raskid ugovora o zajmu. U pravilu, prodavači u ovom slučaju potpuno vraćaju trošak automobila kreditnoj organizaciji. U banci, nakon raskida ugovora o zajmu, dobit ćete novac koji vam je potreban, osim kamata već plaćenog. Važno je od banke zatražiti pismenu obavijest o nedostatku bilo kakvih potraživanja.

Savjet 4: Kako uvesti automobil u Ukrajinu

Svaki dan tisuće ljudi prelaze vozila Ukrajinske granice s različitim namjenama. Među njima, puno onih za koje je prijenos automobila povezan sa stjecanjem ili nadolazećom prodajom. U ovom slučaju početnike se savjetuje da temeljito prouče postojeća pravila koja se odnose na posebnosti uvoza vozila u BiH Ukrajina.

Kako uvesti automobil u Ukrajinu

instrukcija

1

Prema ukrajinskom zakonodavstvu, vozilo, kao i svaka druga roba uvezena Ukrajina, podliježe carinskom nadzoru i odobrenju. Dakle, na graničnom prijelazu ćete morati ispuniti carinsku deklaraciju u duplikatu, gdje pored općih informacija, morate dati detaljne informacije o uvezenom vozilu - make, model, godina proizvodnje, broj šasije, itd, kao i sve potrebne dokumente na njega.

2

Morate dokumentirati i pravoposjedovanje vozila, dajući odgovarajuće ovjerene dokumente - ugovori o prodaji, daru ili zamjeni. Na kupljenom automobilu morate predočiti izvornike čekova, faktura, faktura, izdati na zaglavlje i ovjeriti.

3

Ako ste osobno kupili automobil,da pored datuma prodaje i detaljne informacije o njemu, dokumenti uključuju vaše puno ime, prezime i patronimic. Ne isključuje se da carinski službenici mogu zatražiti da dostavi niz dodatnih dokumenata koji potvrđuju pravo vlasništva: police osiguranja i potvrđene prateće isprave.

4

Uvezeni automobili podliježu uvoznim običajima, osim onih koji su uvezeni iz zemalja s kojima je Ukrajina sklopila carinsku uniju ili međunarodni ugovor o uspostavi posebnog carinskog režima. Trošarine ovise o količini motora i godini proizvodnje automobila. Ako nije moguće utvrditi godinu proizvodnje, naznačena je godina navedena u registracijskim dokumentima.

5

Uz carinu i trošarinu za uvoz u Ukrajina automobil je plaćen PDV koji prolazi od carinavrijednost uvozne carine, trošarina i stopu PDV od 20%. Zaključno, poduzetnik će morati platiti jedinstvenu naknadu za carinjenje i naknadu za izdavanje potvrde o pravu registracije automobila u prometnoj policiji.