Kako koristiti ultraiso program

Kako koristiti ultraiso program


UltraISO je mali, ali vrlo funkcionalanprogram za stvaranje slika i rad s njima. Program može stvoriti i snimati CD i DVD slike, kao i prilagoditi ih. UltraISO podržava oko 30 slikovnih formata, među kojima su ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB i drugi. Nije zahtjevno resursima. Sučelje uslužnog programa ima klasičan izgled i prevedeno je na različite jezike, uključujući ruski jezik. Program se izvodi na operativnim sustavima Windows, Linux i MacOSJedan od najboljih programa za stvaranje slika diskova


Pregled sučelja

Razumjeti kako koristiti program,lako. je „traka za brzo pokretanje” pojavljuje UltraISO prozor na vrhu kojih se nalaze „Glavni izbornik”, ispod nje kada pokrenete. Radni prostor je podijeljen u četiri dijela. U gornjem lijevom kutu prikazuju se informacije o sadržaju diska u programu. Prikazuje se u obliku stabla poput popisa mapa. I u gornjem desnom kutu možete vidjeti popis datoteka u odabranoj mapi. Detaljne informacije o njima prikazane su u donjem desnom dijelu. U donjem lijevom kutu nalazi se popis dostupnih pogona.
Ultraiso razlikuje se po vlastitom formatu. Zove se ISO Zipped - ISZ. Iako je ovaj format može se čitati samo sama korisnost, ona je postala vrlo popularna, zahvaljujući izvrsnom kompresije podataka.

Kako stvoriti CD / DVD sliku

Umetnite disk u optički pogon, a zatimpokrenite program UltraISO i kliknite gumb "Alati". S padajućeg popisa odaberite "Izradi sliku CD-a". Aplikacija otvara novi dijaloški okvir u kojem ćete morati odrediti pogon pripremljenom diskom i dodijeliti put do mape za spremanje slike. Osim toga, u ovoj fazi možete odabrati željeni format - iso ili, na primjer, alkohol. Potvrdite odabir klikom na gumb "Izradi"

Kako snimiti CD / DVD sliku

Da biste stvorili sliku diska, kliknite nagumb "Tools" i odaberite stavku izbornika "Burn CD image". U tom slučaju morate reći programu gdje se nalazi mapa s datotekama. I odabrati dodatne parametre: način snimanja (TAO - Trick At Once ili DAO - Disk At Once) i brzinu. Ako je postavljena TAO metoda, na prijemu će se snimiti samo jedna pjesma. Ako želite napisati cijeli disk, morate koristiti metodu DAO.
Ako je Nero Burning Rom instaliran na vaše računalo, UltraISO može koristiti motor ovog programa za snimanje diskova.

Kako snimiti disk

Najprije morate stvoriti sliku diska. Da biste to učinili, dovoljno je odabrati datoteke koje treba napisati i staviti ih u gornji desni prozor programa. U tom će slučaju volumen odabranih datoteka biti prikazan na vrhu prozora. Zatim kliknite gumb "File" i odaberite "Save As" naredbu s padajućeg popisa, navodeći mjesto pohrane, naziv slike i proširenje (iso). Nakon što je slika stvorena, kliknite gumb "Tools" i upotrijebite stavku izbornika "Burn CD image". U tom slučaju, navedite brzinu snimanja i druge potrebne parametre.

Kako otvoriti sliku diska pomoću UltraISO

Kliknite gumb Alati i odaberiteIzbornik "Montaža na virtualni pogon". Otvorit će se prozor u kojem morate odabrati željenu sliku diska u retku "Image file". Zatim kliknite gumb "Mount" u nastavku. Osim toga, aplikacija može koristiti pogone montirane u programe Alcohol 120 i Daemon-Tools. Gumb Unmount se koristi za uklanjanje diska s virtualnog pogona. Da biste otvorili montiranu sliku, morate otići do mape "Računalo" i dvaput kliknuti na virtualni disk koji se tamo pojavljuje.
UltraIso vam omogućuje montiranje osamvirtualnih diskova. Da biste promijenili broj, kliknite "Opcije" - "Postavke" - "Virtualni pogon". U retku "Broj uređaja" odredite koliko pogona želite primati.

Stvaranje bootable USB flash pogona

Da biste izradili bootable USB bljesak, morateimati pripremljen flash pogon formatiran u NTFS-u i prethodno snimljenu sliku diskete za podizanje sustava u iso formatu. Umetnite pogon u slobodni usb port i pokrenite UltraISO. Otvorite pripremljenu sliku. Da biste to učinili, kliknite gumb "Datoteka" i odaberite "Otvori" s padajućeg popisa. Sada morate otići do izbornika "Boot" i odabrati stavku "Snimanje snimke tvrdog diska". Ovdje morate pronaći pismo koje odgovara flash pogonu i pritisnite tipku "Write". Način snimanja najbolje je ostaviti prema zadanim postavkama - USB-HDD +.