U kojim zemljama dopušteno dvojno državljanstvo

U kojim zemljama dopušteno dvojno državljanstvo


Politička i ekonomska nestabilnost u BiHmnoge zemlje svijeta tjeraju ljude na sigurnost svojih i njihovih najbližih. Osobito se odnosi na zemlje bivšeg socijalističkog logora. Kako bi zaštitili obitelji od političkih i ekonomskih kataklizama, ljudi odlučuju o iseljavanju. Zemlje starog svijeta (europske države) koriste najveću potražnju u ovom pitanju, budući da velik dio njih osigurava pravo na dvojno državljanstvo. Unatoč činjenici da u većini ovih zemalja ova mogućnost nije legalizirana, stanovnici s dvojnim državljanstvom vrlo su brojni.U kojim zemljama dopušteno dvojno državljanstvo


instrukcija


1


Dvostruko državljanstvo u Europi dopuštapoboljšati kvalitetu života i pružiti priliku za slobodno kretanje širom svijeta, pohraniti novac u europske banke, proširiti međunarodno poslovanje i još mnogo toga. Osim toga, važno je da se riješite papirologije: izdavanje viza i drugih dokumenata.


2


Europske zemlje u kojima je legalizirano dvojno državljanstvo: Bugarska, Mađarska, Irska, Italija, Cipar, Rumunjska, Slovačka, Turska, Francuska, Švicarska.


3


Europskih zemalja, u kojima kategoričkiDvojno državljanstvo zabranjeno je: Andora, Bjelorusija, Malta, Monako, Litva, Poljska, Hrvatska, Estonija. To jest, u navedenim zemljama, možete biti samo državljanin ove zemlje i podnijeti odgovornost prema zakonima te države tijekom trajanja boravka na njezinom teritoriju.


4


U svim ostalim zemljama, izmjene i dopunemogućnost dvojnog državljanstva. Na primjer, ako se registrirate za češko državljanstvo i nakon što ste se preselili u tu zemlju živjeti na svom području pet godina, a da se ne odrekne statusa državljanina države u kojoj ste živjeli, možete legitimirati dvojno državljanstvo.


5


Uz Češku, također imaju i druge europske zemljerazličite nijanse registracije dvojnog državljanstva. Na primjer, u Sloveniji dvojno državljanstvo može biti dopušteno prisilnim useljenicima i njihovoj djeci. U Finskoj, s iznimkom djece rođene i žive izvan prolaze zemlje u kojoj je jedan od roditelja - Finn ili strane osobe koji su ušli u brak s Finaca. U Latviji dopuštenje za dvojno državljanstvo može se dobiti od Kabineta ministara zemlje. Na Islandu, dvojno državljanstvo mogu dobiti samo stranci koji su postali građani ove zemlje kroz naturalizaciju. Za islanders, dvojno državljanstvo je zabranjeno. U Danskoj, dvojno državljanstvo mogu dobiti samo Danci koji su se udali strancima. Dvojno državljanstvo stranim državljanima strogo je zabranjeno. U Grčkoj dvojno državljanstvo zadržava se samo tijekom obrade dokumenata, a zatim se poništava. U Švicarskoj, samo djeca mlađa od 22 godina, rođena od švedskih roditelja izvan zemlje imaju pravo na dvojno državljanstvo. U Njemačkoj, samo njemački od djetinjstva po rođenju ili u braku sa strancima imaju pravo na dvojno državljanstvo. U Španjolskoj, dvojno državljanstvo mogu dobiti samo stanovnici zemalja koje su potpisale međunarodni sporazum s njim: Argentina, Bolivija, Gvatemala, Honduras, Dominikanska Republika, Kostarika, Nikaragva, Paragvaj, Peru, Čile, Ekvador. U Moldaviji, za usvajanje dvojnog državljanstva potrebno je dobiti osobni Predsjednički dekret. U Norveškoj djeca rođena u inozemstvu dobivaju drugo državljanstvo prema rođenju ili imovinskopravnim pravima. Isto vrijedi i za Belgiju, Luksemburg, Austriju i Nizozemsku.