U kojim zemljama svijeta možete imati dvojno državljanstvo

U kojim zemljama svijeta možete imati dvojno državljanstvo


Da bi dobio drugo državljanstvo, ne mora se odreći državljanstva matične zemlje samo ako zakon obje države predviđa takvu mogućnost.Državljanstvo različitih zemalja


Propisuje se zakonodavstvo nekih zemaljasimultano prisustvo pojedinaca državljanstva nekoliko država. Istodobno, zemlje moraju potpisati odgovarajući sporazum ili sporazum o rješavanju svih pitanja vezanih uz dvojno državljanstvo. Najčešći slučaj je dvojno državljanstvo koje su primili djeca roditelja koji su državljani različitih država.

Francuska

U ovoj zemlji nije postojanje druge nacionalnostizabranjeno je zakonom. Stav prema nositelju dvojnog državljanstva isti je kao i kod roditelja Francuza. Stoga je podložno istim zakonskim odredbama.

Italija

Zakon o dvojnom državljanstvu omogućuje autohtonimaTalijani steći državljanstvo druge države. Kada se radi o talijanskom državljanstvo osobe ne zahtijeva odricanje od bivše zemlje prebivališta. Važno je napomenuti da zakon predviđa pravo Italije, ne samo bračnim, ali višestrukog državljanstva. Međutim, zbog brojnih birokratskih procedura za dobivanje talijansku putovnicu može potrajati više od 10 godina.

Južna Koreja

Od 2010. godine, vlasti ove republike dopustile su pojedincima koji traže koreansko državljanstvo da se ne odreknu državljanstva druge zemlje.

Njemačka

Prije svega, vlasti ove zemljeodrediti nazočnost njemačkog državljanstva kao drugu za onoga tko je etnički njemački koji živi izvan Njemačke. Dvojno državljanstvo je također moguće u slučajevima kada je od razloga odricanja od državljanstva druge zemlje nemoguće.

Irska

Stranac može dobiti državljanstvo Irske,ako je živio u ovoj zemlji više od pet godina. Isto tako, oni koji su u braku s irskim državljaninom imaju ovo pravo. I iako irski zakoni ne zabranjuju postojanje dvojnog državljanstva, ne sve zemlje imaju odgovarajući ugovor s Irskom.

Sjedinjene Države

Povijesno gledano, SAD živivelik broj imigranata. Stoga su američke vlasti odlučile ne zabraniti stanovnicima "zemlje imigranata" da imaju državljanstvo drugih država. Što se tiče dobivanja američkog državljanstva, stranac može legalno postati američki državljanin ako se jedan od roditelja rodi u Sjedinjenim Državama.

Australija

Australsko pravo ne zabranjujestanovnici zemlje imaju dvojno državljanstvo. Stranci koji žele postati državljani Australije, neophodno je trajno živjeti na području ove zemlje najmanje dvije godine.