Tko je Bajunova mačka?

Tko je Bajunova mačka?


Među svim različitim zlih sila koje nastanjuju ruski folklor, nalazi se prilično slatko stvorenje - mačka Bayun. Međutim, susret s ovom šarmantnom mačkom prijetio je osobi s velikim problemima.Bajun Cote


Poput fantastične ptice Sirin, mačka Bajunima uistinu magični glas. Sa svojim prekrasnim bajkama, on razgovara i spava s približavajućim putnicima. Oni koji ne mogu odoljeti njegovim čarima, mačka-mag oduzme život. No, onaj koji će biti u stanju da ukroti ovaj zadivljujući životinja, može se nositi s bilo koje bolesti, jer bajke Bayunov posjeduju ljekovita svojstva.

Čarobna mačka živi u krajnjem kraju svijeta, uili u zloslutnoj mrtvoj šumi, gdje nema drugog živog bića: bez životinje, bez ptice. Baiunova mačka također može živjeti s Baba Jagom, kao njezinom posvećenom slugom.

Postoje mnoge ruske narodne priče,glavni junak koji je upućen da uhvatiti Bayun, ali to je učinjeno kako bi poslali mladića na određenu smrt. Kako bi se zaštitila od toga, Ivan Tsarevich mora nositi željezni poklopac i željezne rukavice. Poražena mačka postaje prekrasni iscjelitelj.

Tu je i matirana mačka Bajun i još jedna korisnai miroljubiva okupacija. Stare ruske majke pozvale su ga na ležanje djece, plaćajući za svoj posao tortom i čašom vina. Kasnije, vino je zamijenjeno mrvljenjem mlijeka, čime je mačka vukova pretvorila u obični ljubimac.

Međutim, mačka-pripovjedač nije se izgubiodubina stoljeća. Nije ga teško prepoznati na slici "mačke znanstvenika" iz Puškinove pjesme "Ruslan i Lyudmila". "Tamno zeleno", prema kojem maca hoda, je svjetsko stablo iz slavenske mitologije.

Bliska obitelj Bajun je zlokobnamačka Matvey, čija je slika s velikom ironijom stvorila Mikhail Boyarsky u glazbenoj priči "Novogodišnje avanture Mase i Vitye". Usput, ne tako davno glasovali glumac i mačka znanstvenika u animiranim filmovima "Ivan Tsarevich i Gray Wolf" i "Ivan Tsarevich i Gray Wolf 2".