Usluge u elektroničkom obliku

Usluge u elektroničkom obliku


Malo je vjerojatno da će biti najmanje jedna odrasla osoba,koji ne bi morao prikupljati dokumente barem jednom u svom životu, stojeći u ogromnim redovima pod uredima dužnosnika. Kako bi to izbjegli, od siječnja 2014. godine na snagu je stupio Zakon o pružanju javnih usluga u elektroničkom obliku stanovništvu Rusije.Usluge u elektroničkom obliku


Elektronička se smatra službom podnositelja zahtjevakarakter, kada građanin prima informacije bez odlaska izravno u bilo koju ustanovu putem Interneta. Najzahtjevnije usluge smatraju se zapisivanjem u vrtiću ili liječničkom imenovanju, upisu djeteta u obrazovnu ustanovu koja obavlja opće opće i komplementarno obrazovanje,

Vlada je postavila subjekte Ruske Federacijeprioritetnih zadaća, prema kojima je prije svega trebalo prevesti u elektronički oblik glavne državne službe. U prošlosti je planirano proširiti svoj popis. Važna je točka u uvođenju elektroničkih usluga bila da bi na taj način trebali postati transparentniji i otvoreni za ljude, eliminirajući komponentu korupcije.

Općinske usluge u elektroničkom obliku trebale bipod uvjetom da su na općinskoj i regionalnoj razini. Međutim, u ovom trenutku nisu sve regije Ruske Federacije povezane s Rosreestr. U onima za koje je dostupna usluga i primanje elektroničkih usluga potrebno je ozbiljna poboljšanja kako u broju usluga prebacenih na elektronički obrazac tako iu kvaliteti pruženih informacija.

Međutim, za prvu polovicu 2014site gosuslugi.ru registriran 2,7 milijuna Rusa, što je u odnosu na 2013 bio dinamičan i značajan proboj. To se, između ostalog, odnosi na opću informatizaciju stanovništva. To prouzrokuje ne samo besprijekoran banalni interes za dobivanje općinskih usluga u elektroničkom obliku, već i potrebu za željenim ostvarenjem na praktičniji i jednostavniji način. Bez sumnje, izvan elektroničkih usluga, pružanje usluga je budućnost.