Zašto tinejdžeri govore tako čudno?

Zašto tinejdžeri govore tako čudno?


Često je teško razumjeti govor adolescenatačak i oni koji s njima cijelo vrijeme komuniciraju. Jedan od najpopularnijih atributa autonomije, kroz koji adolescenti pokušavaju braniti svoju nezavisnost, mladi su sleng, u kojem se poznate riječi mijenjaju u skraćene ili pojednostavljene verzije.Zašto tinejdžeri govore tako čudno?


Sleng se, u pravilu, shvaća kao siguranleksički niz novih riječi, kao i davanje starih riječi novim značenjima. Njihove slang riječi i izrazi su u mnogim grupama i zajednicama organiziranim na temelju rase, profesionalne, geografske ili dobne karakteristike. U nekim slučajevima sleng se koristi za naglašavanje pripadanja grupi, u drugima je priznanje za modu, a ponekad se koristi i kao tajni jezik (na primjer, kazneni sleng).

Prostor slang riječi i izraza unormativni govor je neizbježan, iako ne vrlo brz proces. Ipak, mnoge književne riječi na ruskom jeziku se nazivaju sleng, na primjer, riječ "varalica". Naravno, što je manje zatvorena određena grupa, to je vjerojatnije da će njegov žargon pasti u normalan govor. Glavni izvor novih riječi tradicionalno se smatra mladim ili tinejdžerskim slengom.

U Rusiji su bila tri glavna razdobljatinejdžerski sleng promijenio je mnogo. Nakon revolucije, govor je "obogaćen" kriminalnim žargonom, sredinom prošlog stoljeća dildosi su se popeli na postolje, a potkraj stoljeća - "računalni znanstvenici".

Tinejdžerski sleng je proizvod vječnogaŽelja tinejdžera prosvjedovati protiv "odraslih" normi i pravila. Tinejdžer se pokušava suprotstaviti starijoj generaciji, a posebno se ta želja izražava ne upotrebljavajući riječi koje odrasle osobe koriste. Osnovna osnova slengova mladih nije samo materinji jezik, već i brojna posudba iz stranog govora, ova ili ona terminologija.

Još jedna važna značajka tinejdžerskog sleng je njegovastalna varijabilnost zbog činjenice da se generacije adolescenata brzo mijenjaju. Osim funkcije prosvjeda, mladi sleng također obavlja ulogu pokazatelja koji omogućuje tinejdžeru da se rangira kao skupina. Budući da je u ovom dobu mišljenje vršnjaka odlučujuće, iznimno je važno da tinejdžer bude član zajednice.

Nemojte zbuniti tinejdžerski sleng i igranje. Ako se prve riječi uglavnom pojavljuju pojednostavljenjem izvornog govora, tada se žargon igre gotovo u potpunosti zasniva na anglizmima.

Kao i svaka druga verzija slona, ​​tinejdžerskileksikon se odnosi samo na one koncepte i fenomene koji su relevantni za najznačajnije. Pokušavajući obraniti svoju neovisnost, tinejdžeri dolaze s novim nazivima za najvažniju stvar u njihovim životima: sebe, druge ljude, odnose, novac, zabavu, računalne uvjete, emocije. Neke od tih riječi postaju toliko popularne da se počnu koristiti od strane ljudi koji su nedavno odrasli, dok su drugi, naprotiv, zaboravljeni čim se njihovi izumitelji odrastaju.