Kako radi Zello

Kako radi Zello

Jedan od najoriginalnijih načina komunikacijena internetu je bio radio Zello, koji omogućuje trenutnu multiplayer vezu za sudionike konferencije, koji se mogu nalaziti u različitim dijelovima svijeta.

Kako radi Zello

instrukcija

1

Načelo rada Zellovog radija vrlo je jednostavno. Svaki sudionik registrira račun čiji su podaci pohranjeni na aplikacijskom poslužitelju. Također ćete morati preuzeti radijskog klijenta na osobno računalo, iPhone ili Android uređaj. Do danas, Zello aplikaciju podržava većina fiksnih i mobilnih uređaja s različitim operacijskim sustavima, uključujući MacOS i Ubuntu. Korisnici komuniciraju dvosmjernom glasovnom konferencijom ili povezujući se na prethodno stvoreni kanal koji može biti otvoren i dostupan za slušanje svih korisnika Zello ili zatvoren i zahtijeva lozinku prilikom povezivanja. Također, svaki korisnik može izraditi vlastiti kanal i pozvati ga s popisa prijatelja.

2

Da biste počeli koristiti Zelo, moratepokrenite klijenta i unesite podatke za autorizaciju: login i lozinku. Nakon toga možete pokrenuti pretraživanje kanala svojim imenom ili korisnicima putem nadimka. Razmjena glasovnih poruka s pojedinačnim korisnicima je moguća tek nakon odobrenja za povratak, dok je slušanje kanala moguće odmah nakon povezivanja s njom. Možete poslati poruku od strane cijelog korisnika na kanalu nakon primitka statusa pouzdanog korisnika. Do tada će samo moderatori i administrator kanala čuti poruke.

3

Da biste poslali poruku, kliknite nado komunikacijske tangente. U verzijama aplikacije za stolno računalo izgleda kao gumb s oznakom Zello pri dnu prozora programa. U verzijama Zellona za mobilne uređaje tipka tangenta nalazi se u sredini zaslona i izgleda poput kruga s narančastim okvirom i ikona mikrofona u sredini. Ako je emitiranje trenutačno zauzeto, zvuk će se pojaviti tri kratka zvučna signala.

4

Istovremeno možete slušati porukeviše korisnika s više kanala koji su trenutačno omogućeni. Da biste odabrali kanal ili korisnika za komunikaciju, kliknite odgovarajuću stavku na popisu. Valja napomenuti da su u mobilnim verzijama Zellona popisi korisnika i kanala u različitim tabulatorima.

5

Jedno od glavnih pogodnosti korištenja Zellonaradio je očuvanje povijesti poruka skeniranih i poslanih. Također je vrlo prikladno koristiti Hands-Free ili Bluetooth slušalice. Za svaki korisnik ili kanal možete podesiti željenu razinu glasnoće. Također je moguće slati trenutne pozive, uključujući i kratke tekstualne poruke. Slično kao i najčešći instant messenger, Zello vam omogućuje da postavite različite korisničke statuse koji ograničavaju prijem ili prijenos poruka.