Keltski tetovaže i njihovo značenje

Keltski tetovaže i njihovo značenje

Unatoč zapanjujući izbor različitihslike za tetovaže, keltske tetovaže oduvijek su bile vruće omiljene ne samo među muškarcima, nego i među ženama. Keltski uzorak jedan je od najzahtjevnijih i mističnijih. Lako je naučiti zbog tkanih linija, spirala i krugova. Ispod su najpopularnije keltske tetovaže i njihova značenja.

Keltski tetovaže i njihovo značenje

instrukcija

1

Jedan od najpopularnijih keltskih simbolatetovaže - keltski križ. Izgleda kao kršćanin, ali u svom središtu postoji krug. Zamršen čvor uzorak daje joj jedinstven i neobičan izgled. Značenje križa je dvosmislen. Za neke je simbol Božje beskrajne ljubavi, dok je za druge riječ o falsifikanskom simbolu. Postoji legenda da je keltski križ izumio sv. Patrick, koji je pokušao pretvoriti poganske narode Irske u kršćansku vjeru. Najčešća mjesta crtaju sliku križa: podlaktica, leđa i zglob.

2

Shamrock je keltski simbol Presvetog Trojstva u Irskoj katoličkoj crkvi. Osim toga, to znači život i ponovno rođenje nakon smrti, tj. beskonačnost.

3

Leptir - ovo je jedna od najdražih ženatetovaže. Keltski leptire simboliziraju preporod od pupa do prekrasnog leptira. A također, leptir je simbol sreće, slobode, prosperiteta i trijumfa. Najčešće se ova tetovaža primjenjuje na donji dio leđa.

4

Keltski čvorovi mogu se koristiti kaonezavisna tetovaža i kao dio nje. Simbolizam keltskih čvorova nije baš jasan, iako neki ljudi vjeruju da keltski čvorovi imaju čarobne moći. No najočitiji je smisao keltskih čvorova beskrajan.

5

Keltsko srce simbolizira sjedinjenje dviju duša i obično se koristi za pokazivanje predanosti voljenoj osobi. Takve tetovaže su popularne i kod muškaraca i žena.

6

Keltski stablo života simbolizira Edenski vrt kao most između zemlje i neba. U mitologiji Kelta, stablo je simbol života i velikodušnosti, jer daje hranu i sklonište ljudima i životinjama.

7

Prsten Claddagh je simbol prijateljstva i lojalnosti. U ovoj tetovaži postoji slika srca koju drže dvije ruke, a kruna koja leži na srcu. Svaki od ovih simbola ima svoje značenje. Srce, naravno, utjelovljuje ljubav, prijateljstvo i skrb, i krunsku vjernost.

8

Kelti su poznati po svojim prekrasnim labirintima, kojioni su sagradili. Ovi labirinti također su našli mjesto u keltskim tetovažama. Oni simboliziraju životni put. Ako pomno pogledate keltski labirint, možete vidjeti slike različitih životinja.