Kako naučiti sami igrati gitaru kod kuće

Kako naučiti sami igrati gitaru kod kuće

Nije nužno biti obučeno u glazbiškola kako bi naučili kako igrati gitaru. Dovoljno je znati nekoliko akorda i već možete igrati jednostavnu melodiju za prijatelje. Ali ako postoji želja da nauči kako izvođenje ozbiljnijih skladbi, možete otići kući na lekcije o ovom nevjerojatnom instrumentu.

Kako naučiti sami igrati gitaru kod kuće

Kako odabrati gitaru

Prije nego što naučite igrati gitaru, trebateodaberite pravi alat. No, nakon što je posjetio trgovinu, početak glazbenika počinje se nehotice izgubiti u cijelom asortimanu i različitim modelima. Stoga, pri odabiru gitare, morate slijediti određene radnje.

U početku biste trebali obratiti pozornost na žice koje su željezo i najlon. Za trening, najlon će biti bolji jer će željezne žice rezati neiskorištene prste.

Zatim, vizualno biste trebali pregledati gitarusubjekt cjelovitosti tijela, nepostojanje udubljenja ili pukotina. Gornja i donja paluba bi trebala biti izrađena od jednog komada šperploče, a svi zglobovi dobro su zalijepljeni. Potrebno je pitati prodavatelja o materijalu iz kojeg je alat napravljen. Da biste dobili bolju gitaru od bora.

Vrat bi trebao biti savršeno, bezzavoja, inače novak neće moći ispravno konfigurirati alat. Bolje je dati gitaru s vratom, koji je zabrtvljen, a ne zalijepljen. To će omogućiti zglobu vijka da promijeni udaljenost između vrata i žice i lagano poravnati u slučaju zakrivljenosti.

Važno u zvuku gitare je državajer je s njihovom pomoći konfiguriran. Oni bi trebali biti čvrsto locirani, bez praznina, dobro rotirati i nemojte se pržiti. Ostaje provjeriti akustiku i zvuk instrumenta. Općenito, žice bi trebale "zvuk", a ne "zveckanje". S obzirom na sve značajke, bolje je povjeriti izbor gitare profesionalcu kako bi mogli kupiti kvalitetan instrument.

Kako naučiti svirati gitaru

Za sviranje gitare, osim onih koji su kupljenivještine, trebate glazbeno uho. Ako ne postoji, bit će teško naučiti igru. Glavni koraci koje treba poduzeti tijekom treninga čitaju tablature, proučavaju izgradnju akorda, mogući načini izvođenja pratnje, a također i vježbe. Također je važno odabrati pravi način naučiti kako igrati gitaru kod kuće.

Jedan od njih je tiskan priručnik za samoposluživanje -Besplatna naknada u kojoj se prikupljaju osnovne početne lekcije. Oni detaljno objašnjavaju strukturu gitare, zubaca, bilješki, akorda i stvari. Potencijalni student odluči kada to učiniti, ali ova metoda je prikladnija za pacijente, marljive ljude. Ako osoba nema samodisciplinu, ne smije se studirati knjige samopoduzimanja, jer to može trajati zauvijek.

Video lekcije na internetu također su besplatne opcije. Gitarist sam odabire lekcije i bavi se njima. Međutim, neiskusni korisnik može zanemariti korisne informacije u neznanju, ili žuriti s jedne lekcije na drugi u žurbi. Također, postoji mogućnost stalnog zbrinjavanja drugih videozapisa, što će ometati učenje.

Optimalna opcija koja pružaindividualni pristup, smatra se privatnim tutorom. Koristeći ovu metodu, moguće je dobiti brz rezultat, proučiti u prikladnom vremenu i ne ometati se svakodnevnim trivijalnostima. No, svatko ne može priuštiti plaćanje nastavnih sati.

Popularni posljednjih godina postali su plaćeniVideo tečajevi, koji čine učitelji i uključuju samo potrebne informacije. Lekcije se razvijaju "od jednostavnih do složenih", dok se slijedi redoslijed stjecanja znanja. Vi samo trebate umetnuti disk i ponoviti iza učitelja potrebne akorde i ukazivanje, a zatim u slobodnom načinu kako biste ispravili naučeni. Pouka se može gledati onoliko puta koliko je potrebno za učenje materijala. Trošak takvih lekcija mnogo je jeftiniji od učitelja, a rezultat nije lošiji.

Odabir odgovarajuće metode treniranja i prikazivanjaupornost, strpljenje i predanost, možete naučiti osnove igranja gitare kratko vrijeme, a zatim, na vrijeme, možete samljeti stečeno znanje.

Kako igrati akorde

Učenje igranja gitare počinje s osnovnimfaza - proučavanje akorda. Svaki akord je kombinacija nekoliko bilješki, koje su označene slovima latinice od A do G, tako da su lako zapamtiti: prvi nota „A” (slovo A), a posljednji - „sol” (slovo G).

Akordi se razlikuju po prirodi zvuka zbogmalen i velik sklad. Major znači vesela, radosna, maloljetna - tužna, mirna. U označavanju manjeg akorda uvijek je prisutno slovo "m", dok je u glavnom, sve ostaje nepromijenjeno. Također, glazba se može ukloniti bez znakova promjena - oštre (#) i ravne (b), što povećava ili smanjuje akord za pola. Na primjer, G # m znači "solnu oštru" bilješku u malom uzrujavanju.

Da biste naučili akorde, trebate ukazati -Ovaj program akord na gitari fretboard, gdje su navedene žice horizontalno i vertikalno brojevi označavaju praga. Svaki krug odgovara jednom akordu. Na njemu se bodovi dodjeljuju na fretboard, u kojem je potrebno pritisnuti žice kako bi dobili jedan ili drugi akord.

Za praktičnost i jednostavnost igre može se naći uInternetska pjesmarica, koja predstavlja veliki broj akorda s riječima iznad njih. Ovdje u ovom slučaju trebate ukazivati. Prema predloženoj shemi trebate staviti prste na potrebne trake i igrati akord jednom trenutku.

Da biste bolje prakticirali jednostavne akorde,npr Em (E minor), AM (maloljetnik), C (w), budući da je većina druge tehnike zahtijevaju posebna znanja „barre”, u kojoj je jedan prst je potrebno suzbiti jedna šara nekoliko žice odjednom. Uz veliki „Barre” stegnute sve konce odjednom, ali to će trebati dugo vježba.

Postoji mnogo načina igranja gitare, alinajčešći - poprsje, kada gitarist naizmjence dodiruje žice i priprema akord na zvukove i bitku - uzimajući akord jednim udarcem na žice. U igri su prisutne sljedeće notacije:

1) P - puhati od gornjeg niza do dna;

2) V - puhati od donjeg niza do vrha;

3) + - palcem prigušite žice;

4) x - isto s rubom dlana.

Za početak gitarist, da biste dobili čist zvukkada igrate s borbom, bolje je udariti s vrhovima noktiju nego s cijelom rukom. Ako igrate jednostavnu melodiju akorda, a ne samo skup konsonansa, možete početi učiti pjesme, a zatim prijatelje učiniti sretnim s dobrom glazbom.