Uzgoj ljubičica s liste

Uzgoj ljubičica s liste

Senpolija, ili urumbijske ljubičice, zadivljuju svojeraznolikost. Izvedene su mnoge sorte, cvjetovi ljubičica toliko su međusobno različiti da je čak teško zamisliti da su svi hibridi senpolije boje phalco.

Uzgoj ljubičica s liste

instrukcija

1

Uzambara ljubičica je nepretenciozan cvijet,osjetljiv na pozornost. Uz pravilnu njegu skloni cvjetanju gotovo cijelu godinu. Reprodukle su odrasle djece i limenih reznica. Za uzgoj iz liste treba odabrati listove, smještene pod peduncle, oni su najviše održiv. Izrežite peteljku i osušite ga 30 minuta, zatim ga stavite u vodu za korijenje.

2

Da bi korijeni rasti brže, uzmi malispremnik tamnog stakla, napunite ga kuhanom hladnom vodom, dodajte aktivni ugljen za dezinfekciju vode. Zatim zatvorite posudu s plastičnom folijom, načinite rupu u sredini i postavite tamo.

3

Kada stabljika raste puni korijen,Stavite je u mješavinu zemlje i treseta, možete koristiti gotove tlo iz trgovine. Posadite sadnicu pod kutom od 45 ° prema tlu i pokrijte staklom ili obrezanim plastičnom bocom kako biste stvorili vlažnu mikroklima za najbolje proklijanje ljubičaste djece.

4

Mala djeca se pojavljuju otprilike sedmomdan, na jednoj stablici može biti do 10 budućih grma. Kad rastu do 1 cm, izrežite maternicu. Nakon nekog vremena, sadite sadnice u zasebne lonce za daljnje uzgoj.