Zašto ne ostaviti ručnike

Zašto ne ostaviti ručnike

U Rusiji, od antičkih vremena, ručnik je širokokoristi se u raznim ritualima. Ovim naizgled nedužnim proizvodom povezan je s mnogo različitih znakova i praznovjerja, koji su dosegnuli naše dane. Postoji znak da se ručnici ne mogu dati i prihvatiti kao darovi iz više razloga.

Zašto ne ostaviti ručnike

Ručnici na Pogrebu

Ručnici su bili obavezna točkanaširoko koristi u ritmu sprovoda. Rucnici su iznijeli iz lijesa i odnijeli na groblje. Nakon sprovoda, ti ručnici objesili su se na grobni križ i nakon četrdeset dana dobili su crkvu kako bi obilježili dušu pokojnika. U nekim je mjestima ta tradicija preživjela do današnjih dana. U groblju često možete vidjeti svježe grobove s križevima na kojima su vezani bijeli ručnici s vezom.

Još jedna tradicija koja se odnosi na pogreb. U nekim je područjima Rusije uobičajeno objesiti vrata ručnicima nakon što je tijelo preminule izvedeno iz kuće. U nekim seoskim kućama još se uvijek mogu vidjeti portreti pokojnih rođaka, koji oblikuju vezene ručnike.

Postoji još jedan prilagođenpokojnika. Šezdesetog dana izvezeni ručnik bio je visio s vanjske strane okvira prozora. Smatra se da je duša pokojnika danas došla u njegovu kuću, oprana rujom i obrisala lice ručnikom.

Ispostavilo se da su ručnici su tradicionalno simbol putu u drugi svijet, toliko moderni ljudi takav dar može uzrokovati zbunjenost i potpuno odbacivanje.

Ručnici na svadbama

U ritualima vjenčanja, ručnici čestosu korišteni. I dalje možete vidjeti prijatelja i prijatelja ručnika s ornamentom, koji su vezani preko desnog ramena, no sada ih često zamjenjuju crvene trake s natpisom "Počasni svjedok".

Teško je zamisliti vjenčanje bez vezenog ručnika,na kojima izvađuju kruh i sol. Vjenčani ručnici se također postavljaju ispred ulaza u kuću, a mladenci moraju nužno udružiti kako bi bili sigurni da je njihova veza bila sretna.

Dakle, dati ili ne dati

Moderni frotirni ručnici i vezeni ručnici- to su sasvim različite stvari. Svi ručnici, koji su nekad bili korišteni u ritualima, moraju nužno biti bijeli i s posebnim vezom. Od izvezenih dizajna ovisi o tome kako koristiti ručnik.

Stoga je bolje da vam ručnike ne dajete vezom, pogotovo ako ne znate značenje crteža.