Kako napraviti nebesku baklju sa svojim vlastitim rukama

Kako napraviti nebesku baklju sa svojim vlastitim rukama

Tradicija za lansiranje na nebo Kineski lanterne naNova godina je postala popularnija u posljednje vrijeme. Međutim, malo ljudi zna da je ova nova godina atribut, ne samo da možete kupiti u trgovini, ali i proizvoditi svoje vlastite improvizirani.

Kako napraviti nebesku baklju sa svojim vlastitim rukama

Trebat će vam

  • - torbe za smeće;
  • - Scotch traka;
  • - tanka žica;
  • - svijećnjak iz male plutajuće svijeće ili foliju iz čokolade;
  • - vata;
  • - zapaljiva tvar (u tekućem ili krutom stanju).

instrukcija

1

Nebeska kineska svjetiljka sastoji se od tri dijela: kupola, metalnog okvira i plamenika. Svaki dio se izrađuje odvojeno, a zatim se montira u jednu strukturu. Najbolje je početi u kupoli. U tradicionalnom verziji svodu nebeskom lampiona izrađeni su od tankog rižinog papira, ali budući nalaz ove stvari nije tako jednostavno, to može zamijeniti konvencionalne Vreće za smeće (morate kupiti najjeftinije vreće za smeće, jer su tanki i lagani).

2

Za izradu kupole uzmemo dvije torbe za smećeu volumenu od 30 litara, a zatim u jednom pakiranju sjeckamo dno i spojimo ga s drugom vrećom uz pomoć ljepljive vrpce. Trebali bi dobiti cilindar, na čijem je gornjem dijelu dno drugog pakiranja, au donjem dijelu - vrat prve.

3

Kostur samosvojne leteće svjetiljkeje prsten koji se podudara s promjerom s kupolom, a križ na kojem je spojen plamenik. Prsten i križ izrađeni su od tanke žice. Alternativno, možete napraviti bez prstena, ograničenog na jedan križ - ta će mjera olakšati dizajn.

4

Sljedeći korak je proizvodnja plamenika, učija kvaliteta može biti svijećnjak iz male plutajuće svijeće. Ako želite, možete sami izraditi iz folije od čokolade. Završni plamenik fiksiran je u sredini poprečnog presjeka okvira.

5

Zatim, pomoću trake, spojite kupolu s metalnim okvirom, nakon čega će nebeska svjetiljka izrađena ručno, biti spremna za let.

6

Kao gorivo možete koristiti komad pamučne vune impregnirano tekućim gorivom, ili četvrtinu tableta suhog goriva.