Odabiremo usisivač. Vrste usisavača i njihov opis.

Odabiremo usisivač. Vrste usisavača i njihov opis.

Prilikom odabira novog usisavača, osnovniZahtjev je visoka kvaliteta čišćenja. Ipak, vrijedi razmotriti i druge važne osobine pojedinih vrsta usisavača. To će vam pomoći pri odabiru najprikladnijeg au au para.

Odabiremo usisivač. Vrste usisavača i njihov opis.

Usisavač s vrećom za prašinu.

Duga i dobro poznata vrsta usisavača. Jednostavan za uporabu zbog minimalnog dodira s prašinom. Izbor modela je širok, a cijena je pristupačna. Treba napomenuti da su vrećice za sakupljanje prašine podijeljene na tkaninu i papir. Često proizvođač isporučuje jednu vrećicu i nekoliko vrećica za papir.

Papirne vrećice su jednokratne, spunjenje se jednostavno izvlače iz usisavača i odbacuju. Isključeno je kontakt s prašinom i prljavštinom. To se ne može pohvaliti papirnatim vrećama, koje se koriste mnogo puta i kad ih popunjavaju, morate se isprazniti.

Nedostaci ove vrste usisavača su smanjenjekao što je vrećica napunjena prašinom, kao i potrebu za dodatnim trošenjem na vrećice za sakupljanje prašine (u slučaju da se jednokratno koristi najsnažnije)

Usisavač s filtrom za vodu.

U ovoj vrsti usisavača dolazi do filtracijepomoću vode. Usisni zrak pod pritiskom ulazi u vodonosnik, ostavljajući prašinu u vodi. Uklanja se prašina iz prašine, gdje se dodatni filtar postavlja na izlaz kako bi uhvatio preostale čestice prašine. Na kraju čišćenja, prljava voda se ulijeva u kanalizaciju, a spremnik za vodu se osuši. Snaga usisavanja ne smanjuje se s onečišćenjem vode.

Usisavač bez prašine.

Ovdje se koristi ciklonski krug. Sva usisna prašina ulazi u posudu koja se na kraju žetve potresa i ispire. Dodatni troškovi nisu potrebni. Kako se nakuplja prašina u spremniku, usisna snaga se ne mijenja. Minus ove vrste usisavača u dodiru s prašinom prilikom čišćenja spremnika. Za bolesnike koji pate od alergije ovaj tip usisavača nije preporučljiv.

Ispiranje usisavača.

Ova vrsta usisavača je višenamjenska. Oni mogu očistiti pod, prozore, mokro čišćenje u zatvorenom prostoru. Međutim, ne možete ih očistiti komadićima namještaja koji "ne vole" vlagu, uključujući i parket. Za mokro čišćenje usisavačem potrebni su posebni deterdženti. Vrijedi više od drugih vrsta usisavača, razlikuju se po većim dimenzijama i težini. Nakon čišćenja potrebno je rastaviti, isprati i sušiti uklonjivi dijelovi.

Usisivač robota.

Ova vrsta usisavača još nije česta kaoprethodna. Trošak robotskog usisavača može varirati od 6-7 do 20 i više od tisuće. Ova vrsta usisavača radi autonomno. Dovoljno je naplatiti ga s mreže ili posebne baze podataka i postaviti vrstu čišćenja i vremena (različiti proizvođači i modeli imaju ove razlike). Sljedeći koraci za čišćenje vaše kuće bit će izvršeni robotskim usisivačem. Prilikom odabira ove vrste usisavača trebate odrediti potrebni vijek trajanja baterije. Što je veća površina planirana za čišćenje robotskim usisivačem, duži vijek trajanja baterije (a time i veći kapacitet baterije) robot mora posjedovati. Mnogi će ljudi moći vratiti robota na bazu za punjenje i nastavak rada.

Prilikom kupnje ove vrste usisavača, prvo provjerite s prodavateljem dostupnost i cijene baterije i potrošnog materijala te (ako je potrebno, na ovom modelu).

Treba napomenuti da roboti nisu usisivačiimaju visoku usisnu snagu. Da bi sakupili prašinu, kretati se po podu na kotačima i oprati jedan ili dva vruća četka prašine i sitnih smeća u jezgri na dnu usisavača. Stoga su prikladniji za svakodnevno održavanje čistoće nego za opće čišćenje.