Koji su dokumenti potrebni za otvaranje IP adrese?

Koji su dokumenti potrebni za otvaranje IP adrese?Procedura za otvaranje IP je što je više moguće pojednostavljena, u usporedbi s LLC. To će zahtijevati prikupljanje i dostavljanje utvrđenih dokumenata poreznom tijelu.

Koji su dokumenti potrebni za otvaranje IP adrese?


Trebat će vam
  • - zahtjev za registraciju statusa PI u obliku P21001;
  • - putovnica i fotokopija svih stranica;
  • - prijem za plaćanje državne obveze;
  • - Izjava o prijelazu na USN.
instrukcija

1


Da biste otvorili IP, potrebno je prikupiti i osiguratibroj obveznih dokumenata porezu (ili višenamjenskom centru). Među njima, zahtjev za registraciju IP u obliku P21001. Može se ispuniti ručno ili u pisanom obliku. Glavna stvar je da nije bilo mrlje i ispravke. Imajte na umu da tiskani dokument ne može biti modificiran olovkom. Sve informacije moraju biti navedene na isti način kao što je propisano u putovnici. U unaprijed ćete morati odabrati OKVED šifre aktivnosti za koje namjeravate raditi. Sama prijava se može preuzeti na FTS web stranici, tu je i usluga koja olakšava njegovu primjenu. Imajte na umu da se od srpnja 2013. pojavio novi oblik P21001. Zahtjev se mora šivati ​​i zalijepiti naljepnicom koja označava broj stranica i potpis FE.

2


Kada se registrirate, morat ćete dobiti izvornu potvrduplaćanje državne obveze. Zahtjevi za prijenos sredstava mogu se navesti u Federalnoj poreznoj upravi ili u poslovnici Štedionice. Iznos državne obveze za registraciju IP je sada 800 r. Provjerite da račun za plaćanje ne sadrži pogreške jer novac u porez neće biti vraćen vama.

3


Broj potrebnih dokumenata uključuje izvornikputovnice s fotokopijom svih stranica. Preporuča se i kopiranje. Pri prijavi za osobnu prijavu ne mora se obavijestiti. U suprotnom slučaju, potrebno je ovjeriti dokumente, kao i punomoć za interese javnog bilježnika.

4


Također je potrebno osigurati TIN i njegovu kopiju. Ako nije dostupan, možete zatražiti TIN zajedno s registracijskim dokumentima, ali postupak registracije IP-a bit će duži.

5


Ako ne namjeravate koristiti OSS, ondaIstodobno podnijeti zahtjev za prijenos na USN pod obrascem broj 26.2-1. Potrebno je imati vremena da ga pošaljete u roku od 5 dana od registracije IP-a, ali to možete učiniti sve do ovog trenutka.

6


Postupak registracije traje 5 dana. Nakon toga, morate izdati potvrdu o državnoj registracije OGRN, EGRIP izvoda iz obavijesti registracije fizičkih osoba s poreznom tijelu, kao i FIU.