Gdje se nalazi Panama?

Gdje se nalazi Panama?Unatoč tome što je Panama na karti svijetamalo mjesto, sve više raste popularnost među turistima. Zahvaljujući svojoj jedinstvenoj lokaciji možete plivati ​​u Karibskom moru i Tihom oceanu u jednom danu.

Gdje se nalazi Panama?

Panama: zemljopisno mjesto

Ako pažljivo pogledate kartu svijeta, ili boljena dio gdje se nalazi Sjeverna i Južna Amerika, možete vidjeti da su ta dva kontinenta međusobno spojena uskom trakom zemlje. Usko grlo ove trake zove se Panama Isthmus. Ovdje se nalazi malena država Paname. Točne geografske koordinate: 9 00 N, 80 00 W. Na sjevernoj strani Panama strane Karipskom moru, koja spada u Atlantskom oceanu, na jugu - zaljev Panama Pacifik okeana.Cherez cijeli teritorij države donosi jedinstvenu zgradu - Panamski kanal, koji povezuje Tihi ocean sa Atlantika , Dizajn ovog kanala jedan je od najsloženijih građevinskih projekata u povijesti čovječanstva. Smatra se jednim od najvećih u dužini umjetnih plovnih putova. Duljina je više od 80 km. Panamski kanal je imao veliki utjecaj na razvoj plovidbe i gospodarstvu, ne samo u zapadnoj hemisferi, ali tijekom mire.S istočne strane najbližeg susjeda Panama - zemlja Kolumbija (do 1903. godine, Panama je dio države). A na zapadnoj strani Panama je omeđen Costa Rikoy.Krome teritorija, koji se nalazi na kopnu, Panama pripadaju otoku coiba, Taboga, Isla Grande i otočića. Jedan od najvećih arhipelagu Bocas del Toro nalazi se od obale Karipskog mora i arhipelagu Las Perlas, a većina ostalih otoka su se raspršili duž pacifičke obale zemlje. Ukupna površina Panama je oko 78.000 četvornih kilometara.

Panama je zemlja mora i planina

Na karti je jasno da je u središnjim regijamaPanama dominira planinski teren. Diljem zemlje izvukao planinske lance - Cordillera de Varagua (na zapadu) i Cordillera de San Blas (na istoku), ima visinu od 800 do 1300 metara. Najviša točka na karti Panama - Baru vulkan (3475 m), koji se također zove Chiriqui: pokrajini naslova, gdje je nahoditsya.Sklony planine prekriven gustim zimzelenim šumama. U obalnim područjima Panama područje je uglavnom brdsko ravninnaya.Tak kao zemlja se nalazi u blizini ekvatora, klima je pod-ekvatorijalni: zagrijati tijekom cijele godine, visoka vlažnost i oblaka, sezonske oscilacije temperature su zanemarivi. Najtoplija regija je obalna zona Tihog oceana.