Odmor u Finskoj za Novu godinu

Odmor u Finskoj za Novu godinuSvake godine tijekom novogodišnjih praznika međuturista postoji veći interes za takvu zemlju kao i Finska. I to ne čudi - na Badnjak ove sjeverne zemlje pretvara u pravu zimsku bajku. Posebno popularna među putnicima je Laponija - područje Finske, smješteno na sjeveru zemlje.

Odmor u Finskoj za Novu godinu

Gdje se odmarati u Finskoj za Novu godinu

Možda je najbolji način vođenjanezaboravni novogodišnji blagdani u Finskoj - iznajmljivanje zasebne vikendice u jednoj od najslikovitijih krajeva zemlje. Na takvim mjestima, ako je posebno stvoren za božićne blagdane, možete uključiti Pello, Rovaniemi, Ranua i Kuusamo, gdje se svaka odrasla osoba može ponovno osjećati kao dijete, ulazeći u jedinstvenu atmosferu Nove godine čuda i magije. U ovom trenutku turisti očekuju puni zimski zabavni program, poznavanje finskih tradicija i domaće kuhinje.

Pello je jedinstveno mjesto za koje se nalaziArktički krug, koji pruža priliku da posjeti i finsku i švedsku Lapu, granicu između koje služi kao rijeka Tornionjoki. U ovom ribnjaku postoji veliki broj lososa i grablinga, što čini Pello vrlo atraktivnim mjestom za ribolovce iz cijelog svijeta.

Oko 100 km od Pella je gradRovaniemi, što je svakako posjetiti sve turiste, izletnici u Finskoj za vrijeme božićnih blagdana. Ovo područje je rodno mjesto Djeda Mraza, ili, kako ga nazivaju Finci sebe - Joulupukki. Svake godine, putnici iz cijelog svijeta putovanja u Rovaniemi za božićne priče - za vrijeme blagdana izložbi ovdje otvorio, ugošćuje koncerte i festivale sa zanimljivim zabavnim programom. Također vrijedi posjetiti selo Djeda Božićnjaka, gdje možete upoznati glavni lik božićnih priča i njegovih pomoćnika, vožnja u sob saonicama, kupiti božićne darove i rođendanske čestitke poslati prijateljima i rođacima iz glavne pošte u Santa.

Nedaleko od Rovaniemi je malinaselje Ranua poznato po svojoj djevičanskoj prirodi. Okružen je slikovitim šumama, gdje raste arktska bobica - oblaka, brojna jezera i močvarice. Također u Ranua je najsjeverniji zoološki vrt i srednjovjekovni čarobni dvorac "Mur-moor", gdje žive patuljci, vještice i gnomi.

Jedno od najupečatljivijih područja Finskeje grad Kuusamo, koji se često naziva pristupnik Laplandu. Ovdje se gosti mogu zabaviti za jahanje sobova i pasa sanjkanje, skijanje i snowmobiling. U neposrednoj blizini Kuusamo je skijalište Ruko i nacionalni park Oulanka.

Slikovita ljepota finskog sjevera u obliku širokogprostrani prostrani zimski zrak, stari zimzeleni stabla zamotan u snijegu, neće ostaviti ravnodušnima, a ako ste sretni, tijekom blagdana Nova Godina možete svjedočiti prekrasnom prirodnom fenomenu - Northern Lights.

Cjenik

Planirate provesti zimski odmor u Finskoj,potrebno je uzeti u obzir da će cijene vaučera u tom razdoblju biti prilično visoke, posebno ako želite iznajmiti zasebnu kuću. Troškovi iznajmljivanja vikendica i soba u hotelima dosežu maksimalnu ocjenu tijekom novogodišnjih blagdana, stoga je važno unaprijed odrediti svrhu putovanja.

Ako se odmor u Finskoj uglavnom privlači svojim nezaboravnim božićnim sajmovima i festivalima, potraži obilazak krajem prosinca.

Ako je glavna svrha vašeg putovanjaupoznati s ljepotama finske prirode, bolje svoje putovanje planirano za sredinu zime, kad izleti u Finskoj znatno pad u cijeni.