Gdje se skijati ove zime i ne trošiti sreće

Gdje se skijati ove zime i ne trošiti srećePočetak zime, u pravilu, znači otvaranjeskijaška sezona, kada mnogi ljubitelji aktivnosti na otvorenom kreću na zimovališta unutar i izvan zemlje. Međutim, i početnicima i iskusnim skijašima teško je odlučiti gdje krenuti. Odlučujući su mnogi čimbenici: troškovi leta i hotela, cijene opreme za iznajmljivanje i skijaških propusnica, kao i kvaliteta snježnih padina i razina usluge.

Gdje se skijati ove zime i ne trošiti sreće
Specijalisti turističkog meta-pretraživanja momondo pripremili su izbor od pet alternativnih skijaških odredišta, gdje možete ići ove zime i ne provesti cijeli izlet na putovanje.

Yakhorina (Bosna i Hercegovina)

Ponosno visoki među visokim vrhovimaDinarsko gorje, bosanska planina Yakhorina izgleda vrlo primamljivo za ljubitelje skijanja. Na svojim širokim i urednim stazama održavali su se natjecanja među skijašima tijekom Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. - a sada se okupljaju amateri aktivnih sportova koji moraju voziti na padinama svjetske standardne razine. Sezona traje od listopada do svibnja, a vrh pada u veljači. Međutim, ovdje se ne mogu samo spuštati s padina, nego istražiti planinske staze, sanjkati, disati svjež planinski zrak i kušati različite vrste rakija na pozadini prekrasnih krajolika. Povoljan položaj odmarališta, 30 km od Sarajeva, omogućuje vam kombiniranje aktivnog odmora i šetnji gradom.

Trošak odrasle skijaške karte: 5 dana - od 74 eura

Prosječna cijena noćenja u hotelu s 3 *: od 1200 rubalja.

Prosječna cijena leta Moskva-Sarajevo-Moskva u siječnju i veljači: od 11 900 rubalja.

Krasnaya Polyana (Sochi, Rusija)

Na Krasnaya Polyana nalazi se rijetko planinsko moreklima, zahvaljujući kojoj je vrijeme i dalje povoljno tijekom cijele godine i mora se sunčati čak i na snijegom pokrivenim obroncima planina. Na najvišem mjestu - "Rose Farm" - sve što je novo, izgrađeno izravno na Olimpijskim igrama. U osnovi, ovdje ne odmah shvatite da ste u Rusiji - zgrade malo kopiraju arhitekturu švicarskih Alpa. Padine su pogodne za početnike, a za ljubitelje klizanja off-piste. Nakon aktivnog dana možete posjetiti kupališni kompleks "British-Bath" i leći u ogromnoj bačvi s toplom vodom.

Trošak odrasle skijaške karte: 5 dana - od 124 eura

Prosječna cijena noćenja u hotelu od 3 *: od 1800 rubalja.

Prosječna cijena leta Moskva-Sochi-Moskva u siječnju i veljači: od 5 500 rubalja.

Bansko (Bugarska)

Naselje se nalazi u podnožju planinskog lancaPirin, gdje se sezona skijanja smatra jednim od najdužih u Europi: od prosinca do svibnja. Ovdje dolje s povjetarac uz padine, i početnike i profesionalci alpsko skijanje. Najbliže zračne luke do Banskog nalaze se u bugarskoj glavnoj ulici Sofija i grčkom Solunu. Uz unaprijed naručenu narudžbu, oba grada do mjesta mogu se doći javnim prijevozom. Oni koji nemaju dovoljno samo planinskih staza, poput džip-hoda Bansko Safari i lokalnog klizališta Bansko Ice Rink. Također u blizini Banska su ljekovite termalne izvore sela Banya.

Trošak odrasle skijaške karte: 6 dana - od 175 eura

Prosječna cijena noćenja u hotelu s 3 *: od 1000 rubalja.

Prosječna cijena leta Moskva-Sofija-Moskva u siječnju i veljači: od 11 000 rubalja.

Kranjska Gora (Slovenija)

Slovenska Kranjska Gora je u podnožjuJulijske Alpe, gdje skijaška sezona traje od prosinca do ožujka. Naselje je poznato po jednom od najvećih skijaških skokova na svijetu, kao i duge, ravne staze za skijaško trčanje. Lokalne padine idealne su za početak alpsko skijanje i rekreaciju s djecom. Osim toga, možete ići sanjkanje, snowboarding i klizanje. Za ljubitelje ekstremnih uspona koji se penju na zamrznute vodopade. Do Kranjske Gore najpovoljnije je let prema slovenskom glavnom gradu Ljubljane, a odatle možete doći autobusom ili izravnim autobusom.

Trošak odrasle skijaške karte: 5 dana - od 138 eura.

Prosječni trošak noćenja u hotelu s tri zvjezdice: od 2000 rubalja.

Prosječna cijena leta Moskva-Ljubljana-Moskva u siječnju i veljači: od 11 000 rubalja.

Zakopane (Poljska)

To je najpopularnije odmaralište u Poljskoj, pogodnoŠto se tiče naprednih skijaša i snowboardera, kao i za početnike. Usput, na službe potonjeg će uvijek biti lokalni ruski govorni instruktori. Sezona traje dosta dugo: od prosinca do travnja. Najbliže zračne luke do Zakopana nalaze se u blizini Varšave i Krakova, gdje možete doći vlakom ili redovitim autobusom. Važna značajka Zakopane je da nema takozvani "ski bass" (autobusi od hotela do padine) pa je bolje tražiti hotel bliže mjestu gdje se planira voziti ili ostati u centru grada. Preporučujemo promjenu atmosfere nakon aktivnog odmora u lokalnom vodenom parku, nakon čega će ukusna jela poljske nacionalne kuhinje pomoći vratiti snagu.

Trošak odrasle skijaške karte: 6 dana - od 158 eura

Prosječni trošak noćenja u hotelu s tri zvjezdice: od 2000 rubalja.

Prosječna cijena leta Moskva - Varšava - Moskva u siječnju i veljači: od 10 000 rubalja.